28. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić: Danas smo u boljoj poziciji nego pre Berlina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je moralna i politička pozicija Srbije posle samita u Berlinu snažnija nego ranije i da smo u mnogo boljoj poziciji nego neki drugi, ali da nas čeka teško vreme i mnogo problema. Vučić je istovremeno, komentarišući jučerašnje neumerene zahteve Prištine, da “naša pozicija ne zavisi od njih, ali da njihova pozicija potpuno zavisi od nas”.

 – Utisak je da se Srbija ponašala odgovorno, želeći da doprinese stabilizaciji regiona. Video sam da su se neki junačili nakon skupa, da su govorili da su teme bile međusobna priznanja. Na to smo se nasmejali, tako da smo mi sa lakoćom to odbacivali – kaže Vučić.

– Naša moralna i politička pozicija danas je snažnija nego juče, ali nas u budućnosti, i zbog teške situacije, čeka još mnogo problema sa kojima ćemo morati da se suočavamo –  rekao je Vučić.

On je dodao da su neki mislili da je moguće doći do rešenja bez Nemačke i Francuske, ali da to nije realno.

 – Oni vode spoljnu politiku tako da bi se dodvorili svojim biračima, a takvi nikad ne mogu da vode spoljnu politiku na dobar način. To rade još neki drugi u regionu –  rekao je Vučić.

Related posts

VUČIĆ KOMŠIĆU: Za sve građane BiH isti uslovi za ulazak u Srbiju!

Nikoleta Dragaš

Brose: Držimo se planiranih investicija u Pančevu.Gradonačelnik Stevanović poziva građane da konkurišu

Jasmina Petkovic

Pančevački triatlon ispunio sva očekivanja

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija