1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Prvi maj u znaku izleta i roštilja

U Srbiji  prvog maja se, na Međunarodni dan rada, tradicionalno izlazi na prvomajski uranak, ali su kiša, vetar i hladno vreme uticali da samo najhrabriji i najuporniji, uglavnom mlađi, ove godine uranak provedu u prirodi.Na Gradskom keju u pančevu zauzeta je bila tek po neka “pečurka”, a malobrojni izletnici raspaljivali su vatru za roštilj. U gradu na ulicama  je bilo malo ljudi i vozila.

Gradske ulice su prazne, naiđe tek po neko…. Nije moglo da se izađe bez tople jakne i kišobrana.  Vlasnici kućnih ljubimaca iskoristili su  vreme bez kiše da prošetaju svoje ljubimce, a ima i onih koji su nabavljali sitnice u prodavnicama koje su bile otvorene i pored toga što je neradni dan.

Na Gradskom keju i pored hladnog vremena bilo je onih koji su odlučili da baš ovde obeleže praznik rada. To su uglavnom mlađi naši sugrađani, kojima hladnoća ne smeta. Uz dobro društvo i roštilj kažu može da se ugreje. Ističu da su došli vrlo rano, poučeni iskustvom da treba na vreme zauzeti mesto. danas to nije bio slučaj.

Kiša nije padala tokom prepodneva, tako da je bilo i onih koji su nešto kasnije odlučili da ipak izađu u prirodu i raspale roštilj. Danas je izleda ipak najviše bilo onih  koju su u kafićima odlučili da provedu slobodno vreme.

Related posts

USTAVNI SUD: Sudovi u Pančevu i Vršcu povredili pravo Grada Vršca na pravično suđenje

Zorana Stekovic

Mirović izabran za predsednika Pokrajinske vlade

Jelena Belić

Danas u Pančevu 8.martovski bazar

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija