16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić pred sastanak u Berlinu: Ipak rasterećeniji

Na pitanje novinara da li u Berlin, posle konsultacija i sa kineskim i sa ruskim predsednikom, ide sigurnije što se tiče pozicije Srbije, predsednik Aleksandar Vučić kaže:

„Ja sam bio siguran u poziciju Srbije, nije to pitanje pozicije Srbije. Ali, dobro je, rasterećeniji ste i dobro je kad imate ljude koji su saglasni sa vama“.

On je podsetio da u Berlinu neće biti niko ko nije priznao nezavisnost Kosova, uključujući i region, izuzev BiH, mada samo formalno, jer bi i Denis Zvizdić , prema rečima svog partijskog šefa „vrlo rado“ priznao Kosovo, ali to ne može zbog Republike Srpske.

„Jedina je naša delegacija koja će se tamo suprotstavljati toj ideji i da se na drugačiji način bori za budućnost i posmatrajući iz drugog ugla“, kaže Vučić.

Ističe da pozicija, situacija Srbije nije ni laka, ni jednostavna, ali i da to nije prvi put.

„Računam, Merkel i Makron su veliki, ozbiljni ljudi, oboje izuzetno poštujem, verujem da će pronaći balansirani pristup da se problemi između Beograda i Prištine – za koje, opet, milslim da ih ni na koji način nismo dodatno izazivali, reše u budućnosti“, rekao je on.

Kako kaže, to – biće pritisak samo na Srbiju da opet njima, kosovskim Albancima, nešto čini – taj film niko neće moći da gleda.

Related posts

Velika akcija sadnje drveća na Kotežu 2

Mica Milakov

Broj obolelih od gripa dupliran

Aleksandra Miloševska

Od ponedeljka počinje sa radom cela robna pijaca “Aerodrom”

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija