22. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika

Udar na porodicu predsednika Vučića

Aleksandra Vučića prvo su pokušali da oslabe optužujući ga, spolja i iznutra, za sve i svašta, a kad to nije uspelo, sad su mu udarili na porodicu. Tako su za samo 48 sati brutalnim lažima iz različitih izvora napadnuti Vučićeva majka Angelina i brat Andrej. Kada se tome doda da se ne tako davno na meti našao i sin Danilo, jasno je da je u toku ozbiljna kampanja usmerena protiv onih koji su predsedniku Srbije najbliži.

Kako upozoravaju sagovornici Srpskog telegrafa, očigledno je da postoji namera da se Vučić uvuče u zamku i natera na nervozu zbog koje bi povukao neki pogrešan potez, što on, zasad, veoma uspešno izbegava. Ali što je on u tome uspešniji, napadi su sve intenzivniji.

– Pred Srbijom su važni i teški dani, prepuni iskušenja i na unutrašnjem planu, a posebno u vezi s Kosovom. Upravo zbog toga pritisci na Vučića jačaju i više nema pardona, u igru su sada uvučeni i članovi porodice, s obzirom na to da svi znaju da je on osetljiv na njih. Ipak, ma koliko da im je namera psihički da ga oslabe, siguran sam da će on imati snage da se odupre – poručio je za naš list jedan od najbližih saradnika predsednika Srbije.

NIJEDAN DOKAZ

Pre dva dana glumac Sergej Trifunović napisao je na Tviteru laž zbog koje su ga prozvali i opomenuli čak i oni koji najviše mrze Vučića, i to ne kriju, poput doskorašnjeg predsednika NUNS Slaviše Lekića. Lider PSG direktno je optužio Vučića da je izveo svoju majku iz RTS pre bombardovanja zgrade iako ona ni na trenutak nije napustila radno mesto, za šta postoje mnogobrojni svedoci, koji su se odmah i javili da ga demantuju (pogledajte poseban tekst).

NAPAD NA MAJKU

Sergej izmislio da je Vučić izveo majku iz RTS, demantovali ga čak i najveći mrzitelji predsednika

Lider PSG Sergej Trifunović na Tviteru je slagao da majka predsednika Aleksandra Vučića Angelina nije bila u zgradi RTS u noći kada je bombardovana 1999. I još gore, laž je dalje obrazložio još brutalnijom neistinom da je nalog za njeno izvlačenje stigao od tadašnjeg ministra informisanja i aktuelnog šefa države koji se u tom trenutku navodno useljavao u stan (?!).

Odmah su ga demantovali ljudi koji dobro znaju šta se tada dešavalo u RTS ili su i sami bili tamo. Među prvima, čak i Slaviša Lekić, doskorašnji predsednik NUNS, koji je veliki protivnik lika i dela predsednika Srbije i to ne krije ni u svojim tekstovima. Još ranije oglasio se i dopisnik Nedeljnika iz Rima Željko Pantelić, koji je sedeo preko puta Angeline Vučić u zgradi RTS kobne večeri kada je poginulo 16 radnika nacionalne TV.

O tome je 2017. govorio i sam Vučić prilikom jednog gostovanja na TV.

– Usled eksplozije moja majka odletela je 10 metara kroz vazduh i samo je slučajno preživela – otkrio je Vučić.

Na pitanje Srpskog telegrafa zašto je slagao, Trifunović je juče, očekivano, izbegao odgovor. Istu laž, inače, objavio je istog dana i Velja Ilić.

Analitičar Nebojša Krstić za naš list kaže da je dobro što su Lekić i Pantelić reagovali:

– Neistina koju je objavio Trifunović samo je jedna od onih kojima se barata na internetu sa ciljem da se oblati predsednik Srbije kao ličnost. Srećom da su Lekić i Pantelić osetili potrebu da demantuju ovu užasnu laž.

Na sličan način se i Nin obrušio na Vučićevog brata Andreja, objavljujući najgore insinuacije bez i jednog dokaza.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin za Srpski telegraf kaže da su napadi na porodicu Vučić deo šire kampanje:Konačno, tokom prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, pojedini, navodno, istraživački novinari i mediji pokušali su da povežu Vučićevog sina Danila sa ljudima iz kriminalnog miljea samo zato što je bodrio našu reprezentaciju na utakmici protiv Kostarike u Samari.

– Trifunović nije za komentarisanje, on je za lečenje. Nisam siguran da takvu patološku mržnju, komplekse i zavist može da se nađe lek, ali treba probati. S druge strane, nikada do sada ničija porodica nije trpela toliku mržnju i laži kao Vučićeva. Osećam samo gađenje i prezir prema svakom ko može tako da laže i da u svoje laži upliće čak i mrtve.

Novinar Milomir Marić za naš list poručuje da su Vučićevi protivnici procenili da mu je porodica slaba tačka:

– Pa pošto ne mogu Vučiću ništa, onda napadaju članove njegove porodice. Računaju da će tako da ga iznerviraju jer on uopšte ne reaguje na napade na sebe, ali za porodicu reaguje. Videli su to i zato udaraju na porodicu.

Related posts

Branićemo svoje interese, bez obzira na gotovo beznadežnu situaciju

Mirjana Popović

Šta god da je Kosovo i njegova vlada za SAD i ambasadora Skota, za nas je to takozvana vlada i takozvana država

Jasmina Petkovic

Prijem povodom Dana branilaca otadžbine, prisustvovao i predsednik Vučić

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija