9. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Nekategorizovano Vesti Vršac

Gradonačelnica Mitrović: Advokati i izvršitelji rade na štetu penzionera

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović obratila se vršačkoj javnosti povodom novonastale situacije oko spora sa vršačkim penzionerima, vezanih za samodoprinos.
Prema rečima gradonačelnice , u toku poslednjih nedelju dana, a nakon njenog obraćanja javnosti po istom pitanju, Gradu Vršcu stiglo je nekoliko novih Rešenja o izvršenju.

– To praktično znači da su se pojedine  Advokatske kancelarije, kako i pojedine Kancelarije izvršitelja, bez obzira na apel Grada, da ne dovode naše penzionere u dodatne troškove, odlučile da ponovo koriste institut  prinudne naplate i na taj način stvore ovim ljudima, sa ili bez njihovog znanja, nove dodatne troškove.

Grad Vršac je , kako ističe gradonačelnica Mitrović, uložio Zahtev za odlaganje izvršenja i očekuje odgovor od Kancelarije izvršitelja.

– Pratimo taj predmet, a o njihovom odgovoru i o uvažavanju prava Grada Vršca, biće obaveštena i Komora izvršitelja i Ministrastvo pravde.  U svakom slučaju,ono što je mnogo veći problem  u ovom momentu, a takođe se tiče troškova postupka, jeste postupanje Osnovnog suda u Vršcu. I  nakon donošenja odluke Ustavnog suda Srbije, koja je doneta pre četiri meseca, i nakon donašenja Odluke Višeg suda u Pančevu, koja je preinačujuća, i koja je doneta pre mesec dana, Osnovni sud u Vršcu i dalje odlučuje po starom, kao da Odluke Ustavnog suda i Odluke Višeg  suda u Pančevu nema, kaže gradonačelnica.

 

Related posts

Sanitet za transport beba “stigao” u pančevački Dom zdravlja

Aleksandra Miloševska

Vučić doputovao u Soči, sutra sastanak sa Putinom

Nikoleta Dragaš

Gradonačelnike građani da biraju neposredno

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija