16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Nekategorizovano Vesti Vršac

Gradonačelnica Mitrović: Advokati i izvršitelji rade na štetu penzionera

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović obratila se vršačkoj javnosti povodom novonastale situacije oko spora sa vršačkim penzionerima, vezanih za samodoprinos.
Prema rečima gradonačelnice , u toku poslednjih nedelju dana, a nakon njenog obraćanja javnosti po istom pitanju, Gradu Vršcu stiglo je nekoliko novih Rešenja o izvršenju.

– To praktično znači da su se pojedine  Advokatske kancelarije, kako i pojedine Kancelarije izvršitelja, bez obzira na apel Grada, da ne dovode naše penzionere u dodatne troškove, odlučile da ponovo koriste institut  prinudne naplate i na taj način stvore ovim ljudima, sa ili bez njihovog znanja, nove dodatne troškove.

Grad Vršac je , kako ističe gradonačelnica Mitrović, uložio Zahtev za odlaganje izvršenja i očekuje odgovor od Kancelarije izvršitelja.

– Pratimo taj predmet, a o njihovom odgovoru i o uvažavanju prava Grada Vršca, biće obaveštena i Komora izvršitelja i Ministrastvo pravde.  U svakom slučaju,ono što je mnogo veći problem  u ovom momentu, a takođe se tiče troškova postupka, jeste postupanje Osnovnog suda u Vršcu. I  nakon donošenja odluke Ustavnog suda Srbije, koja je doneta pre četiri meseca, i nakon donašenja Odluke Višeg suda u Pančevu, koja je preinačujuća, i koja je doneta pre mesec dana, Osnovni sud u Vršcu i dalje odlučuje po starom, kao da Odluke Ustavnog suda i Odluke Višeg  suda u Pančevu nema, kaže gradonačelnica.

 

Related posts

“Bal rezanaca” okupio slovačka udruženja

Nikoleta Dragaš

Tehničke mogućnosti ne dozvoljavaju Grejanju da startuje

Mica Milakov

Prioriteti Slovačke tokom predsedavanja u OEBS-u

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija