29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

ZF se širi, još zemljišta za nemačku kompaniju u Severnoj poslovnoj zoni

Danas je održana Skupština grada na kojoj su na dnevnom redu bile dve tačke. Druga, koja se odnosila na kompaniju ZF, ticala se usvajanja Rešenja kojim se otuđuje građevisko zemljište za realizaciju druge faze projekta ove kompanije.

Na Skupštini grada Pančeva usvojeno je Rešenje kojim se otuđuje građevinsko zemljište u Severnoj poslovnoj zoni kako bi počela da se realizuje druga faza investicionog projekta fabrike ZF. Prema rečima gradonačelnika Saše Pavlova stvoreni su uslovi da se prvih dana maja krene sa realizacijom drugog ciklusa. To se odnosi na izgradnju još jednog proizvodnog pogona, površine 30 hiljada kvadrata i naučno-istraživačkog centra površine 5 hiljada kvadrata. Biće zaposleno još 460 radnika u proizvodnom pogonu i više od 100 visoko obrazovnih radnika.

 

Tokom realizacije projekta stvara se mogućnost za nove vidove zapošljavanja, odnosno rada sektora usluga, a kasnije i za rad sektora komunalnih usluga. Pavlov je naglasio i da će pozitivni efekti biti vidljivi u nastupajućem periodu.

 

Kroz ovu investiciju biće i povećanje javnih prihoda, a i mesečne zarade uvedene u legalne tokove, odnosno celokupna zarada radnika biće isplaćivana preko računa.

 

Gradonačelnik je još jednom naglasio da je ova investicija bitna za Pančevo, Srbiju, ali i za regonalni ekonomski razvoj.

Related posts

Rama i Zaev 3. i 4. novembra u Beogradu, sastaju se s Vučićem

Mirjana Popović

Apel građanima da ne bacaju pepeo u kontejnere

Vanja Vićentić

Vučić: Naša baština talac albanske samovolje

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija