23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Rusku spisateljicu Juliju Brikovu ugostili mališani iz “Kekeca”

Vrtić “Kekec” posetila je ruska sprisateljica Julija Brikova u okviru promocije svoje knjige “Ježić u gostima kod trešnjica”. Ovo je bila prilika da mališani ovog prančevačkog vrtića saznaju nešto o Rusiji i urade projekat po ruskoj bajci.

Projekat dvojezična bajka u Pančevu realizuju zajedno Gradska biblioteka i Društvo srpsko-ruskog prijateljstva. Tim povodom u našem gradu svoju bajku “Ježić u gostima kod trešnjica” predstavila je ruska spisteljica Julija Brikova.

Društvo srpsko-ruskog prijateljstva pokrenulo je projekat u okviru kog će i posle predstavljenje ruske bajke o ježiću biti još promocija i razmene umetnika, kaže Tamara Obradović.

Vrtić “Kekec” odabran je da u njemu bude predstavljena knjiga gošće iz Moske, jer se u ovom vrtiću od sepremba prošle godine primenjuje projektno planiranje kao nov način pristupa radu s decom. Teme prizilaze iz dečjih interesovanja, a vrtić je okrenut svim institucijama u gradu i radi na tome da se unapredi saradnji sa svima.

Related posts

Festival “Starčevačka tamburica” otkazan zbog epidemijske situacije

Mirjana Popović

Predstava “Kad su cvale tikve” 24. decembra direktno u Srbiji i Rusiji

Jasmina Petkovic

Vučić zamolio da se Srbi vrate u institucije i tu brane prava

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija