20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije

„Vaskrs u Muzeju“

Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Narodni muzej organizovao je radionicu za pančevačke osnovce pod nazivom „Vaskrs u Muzeju.“ Učenici su učestvovali u radionicama od 9. do 18. aprila.

„Vaskrs u Muzeju“ održan je od 9. do 18. aprila, uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Uskrsa, po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru. Ovim projektom obuhvaćene su škole sa teritorije grada Pančeva. Učenici su dolazili u Narodni muzej i različitim materijalima, svaka grupa na svoj način, pravil uskršnje ukrase i dekoracije. Magistar Aleksandra Golubov, pedagog Muzeja, ističe da je ideja bila da se deca na ovim radionicama zabave, ali i edukuju.

Kada je ekipa regionalne RTV Pančevo posetila Narodni muzej, u radionici su učestvovali učenici petog razreda OŠ „Miroslav Antić“. Veroučiteljica Snežana Zdravković ističe da joj je drago što je Muzej pozvao Mikinu školu da učestvuje u radionici.

PR menadžer Narodnog muzeja Dragan Lončarević kaže da će ubuduće saradnja Muzeja sa školama Pančeva i naseljenih mesta biti još intenzivnija.

Najradosniji hrišćanski praznik Uskrs ove godine se po Gregorijanskom kalendaru obeležava se 21. aprila. Po Julijanskom kalendaru vernici će proslaviti Vaskrs 28. aprila.

Related posts

Marinikine laži i beg od suđenja

Nikoleta Dragaš

Kultura se vraća u Pančevo

Mica Milakov

U Bolnici u Pančevu 100 pacijenata sa virusom Kovid 19

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija