27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije

„Vaskrs u Muzeju“

Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Narodni muzej organizovao je radionicu za pančevačke osnovce pod nazivom „Vaskrs u Muzeju.“ Učenici su učestvovali u radionicama od 9. do 18. aprila.

„Vaskrs u Muzeju“ održan je od 9. do 18. aprila, uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Uskrsa, po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru. Ovim projektom obuhvaćene su škole sa teritorije grada Pančeva. Učenici su dolazili u Narodni muzej i različitim materijalima, svaka grupa na svoj način, pravil uskršnje ukrase i dekoracije. Magistar Aleksandra Golubov, pedagog Muzeja, ističe da je ideja bila da se deca na ovim radionicama zabave, ali i edukuju.

Kada je ekipa regionalne RTV Pančevo posetila Narodni muzej, u radionici su učestvovali učenici petog razreda OŠ „Miroslav Antić“. Veroučiteljica Snežana Zdravković ističe da joj je drago što je Muzej pozvao Mikinu školu da učestvuje u radionici.

PR menadžer Narodnog muzeja Dragan Lončarević kaže da će ubuduće saradnja Muzeja sa školama Pančeva i naseljenih mesta biti još intenzivnija.

Najradosniji hrišćanski praznik Uskrs ove godine se po Gregorijanskom kalendaru obeležava se 21. aprila. Po Julijanskom kalendaru vernici će proslaviti Vaskrs 28. aprila.

Related posts

Devojački bunar – oaza prirode i mira

Mica Milakov

JS U VRŠCU PREŠLA U SNS: Nastavlja se serija prelazaka u Južnobanatskom okrugu

Zorana Stekovic

Nevreme pogodilo i Opštinu Opovo

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija