13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije

„Vaskrs u Muzeju“

Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Narodni muzej organizovao je radionicu za pančevačke osnovce pod nazivom „Vaskrs u Muzeju.“ Učenici su učestvovali u radionicama od 9. do 18. aprila.

„Vaskrs u Muzeju“ održan je od 9. do 18. aprila, uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Uskrsa, po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru. Ovim projektom obuhvaćene su škole sa teritorije grada Pančeva. Učenici su dolazili u Narodni muzej i različitim materijalima, svaka grupa na svoj način, pravil uskršnje ukrase i dekoracije. Magistar Aleksandra Golubov, pedagog Muzeja, ističe da je ideja bila da se deca na ovim radionicama zabave, ali i edukuju.

Kada je ekipa regionalne RTV Pančevo posetila Narodni muzej, u radionici su učestvovali učenici petog razreda OŠ „Miroslav Antić“. Veroučiteljica Snežana Zdravković ističe da joj je drago što je Muzej pozvao Mikinu školu da učestvuje u radionici.

PR menadžer Narodnog muzeja Dragan Lončarević kaže da će ubuduće saradnja Muzeja sa školama Pančeva i naseljenih mesta biti još intenzivnija.

Najradosniji hrišćanski praznik Uskrs ove godine se po Gregorijanskom kalendaru obeležava se 21. aprila. Po Julijanskom kalendaru vernici će proslaviti Vaskrs 28. aprila.

Related posts

UKLONJENA DIVLJA DEPONIJA KOD ULICE IVE KURJAČKOG,POSAĐEN ZELENI POJAS

Mica Milakov

SPREČIMO NOVU AFERU “KRIŠAN”: Hoće li tužilac opet pred Stankinim sudom da zakasni jedan dan?

Mica Milakov

Besplatno testiranje na HIV, bez knjižice i uputa

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija