4. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić sa Srbima koji su peške sa KiM došli na miting

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio grupi Srba sa Kosova i Metohije koja je prošlog petka pešice krenula kako bi prisustvovala skupu 19. aprila u Beogradu i pružila mu podršku, na tom poduhvatu, ali pre svega, kako je rekao, na tome što vole Srbiju i KiM u Srbiji.

„Hvala, ne zbog mene ili bilo koga drugog, već na ljubavi prema KiM i svojoj otadžbini“, rekao im je Vučić.

Predsednik je istakao da su time što su uradili pokazali kako su i koliko u stanju da se žrtvuju za Kosovo i Metohiju i koliko kilometara da pređu.

„Neki su dobijali infuziju, imaju žuljeve, malo ko je nepovređen, ali su izdržali ovaj težak i naporan put sa severa KiM do Beograda, da bi pružili podršk miru, stabilnosti, ali i očuvanju naše otadžbine i očuvanju svojih domova i sopstvenom osptanku na KiM“, podvukao je predsednik.

„Moja ogromna zahvalnost vama. Hvala što volite Srbiju i, pre svega, Kosovo i Metohiju u Srbiji“, rekao je Vučić.

Vučić je Srbe primio u Predstedništvu, do kojeg su oni došli sa transparentom, koji su nosili tokom celog puta „Srbi sa KiM za Srbiju i Vučića“.

Mladići sa KiM, njih 27, pošli su u petak, a na marš mira su se odlučili, kako su naveli, da bi dali podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovim naporima za bolji život kako Srba na KiM, tako i za bolju, jaču i modernu Srbiju i bolji život svih njenih građana.

Iz Leposavića, na putu ka Beogradu, prošli su do sada kroz Rašku, Ušće, Kraljevo, Mrčajevce, Preljinu, Ljig, Lajkovac i Stepojevac.srbi-kim-sns-tanj

Related posts

Nedelja demokratije: srednjoškolci posetili Gradsku upravu

Katarina Popović

Vaterpolisti Srbije pobedili Italiju za polufinale

Vanja Vićentić

Vučić: Nema priznanja Kosova u aktuelnim granicama

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija