23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Radijatori topli do kraja meseca

U ponedeljak 15. aprila zvanično je završena grejana sezona. JKP „Grejanje” nastavilo je da radi jer je prosečna temperatura nešto niža i tako će biti do kraja meseca, kaže Zdenka Jokić, direktorka ovog preduzeća. Po završetku grejne sezone remontovaće se sistem, a nastaviće se i sa ulaganjem u toplanu Kotež. Problem ove grejene sezone bila je veća cena gasa za toplane, ističe Jokić.

JKP „Grejanje“ počelo je grejnu sezonu još 5. oktobra. Ona je zavanično završena 15. aprila, ali zbog niskih temperatura Grejanje će nastaviti da radi i da prati prosečne dnevne temperature, kako bi građani bili zadovoljni uslugom, kaže Zdenka Jokić, direktorka JKP-a „Grejanje“.

U protekloj sezoni zbog zastarelog sistema bilo je 22 havarije na toplovodu i u šahtovima, ističe Jokić. Ipak, najveći problem je cena gasa koja ja za toplane uvećanja za 27 posto.

Po završetku sezone, “Grejanje” će nastaviti da ulaže u sistem. Radiće se remonti podstanica, kao i  izmene u delovima gde su bile havarije.

Naplata “Grejanja” je i dalje visoka i iznosti oko 95 odsto, objašnjava Zdenka Jokić, a da je razlog tome i što naplatana služba od oktobra radi tokom čitavog dana.

Related posts

Dan maternjeg jezika u Ivanovu

Nikoleta Dragaš

Vulin: Situacija u Šidu mirna, u grad izlaze samo migranti sa posebnom dozvolom

Jelena Belić

Saopštenje predsednika Opštine Opovo

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija