20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Više od decenije u borbi za potomstvom

Aleksandra i Saša Dimitrijević posle 13 godina braka i mnogo  pokušaja vantelesne oplodnje,  u januaru su dobili  blizance Petra i Pavla. Patronažna sesta Jelena Mitić, sa njima je još od Aleksandrine trudnoće i kaže da se trud, želja i upornost uvek isplate. Petar i Pavle posle boravka u inkubatoru, dobro napreduju.

Trinaest godina traje borba Aleksandre i Saše Dimitrijevića da postanu roditelji. Aleksandra kaže da su pokušavali na svim klinikama kod nas da dobiju dete i da im je to napokon uspelo u Solunu prošle godine. Prvo nije verovala kada joj je lekar saopštio da je trudna i da će dobiti blizance i da se tada osećala i srećno, ali i uplašeno.

Jelena Mitić, patronažna sestra pančevačkog Doma zdravlja  bila je velika pomoć Aleksandri još za vreme trudnoće. Pored njene majke prva je bila tu da pomogne kada su se rodili Petar i Pavle.

Aleksandrina majka Vesna živi blizu Brusa i vest da je dobila unučiće blizance je jako obradovala.  Danas pomaže Aleksandri i kaže da joj ništa nije teško, jer deca su život.

Patronažne seste  po odobrenju Fonda za zdravstveno osiguranje 5 puta idu u posetu majkama sa bebama, ali to čine i više puta ako se majka ne snađe ili ako procene da je to neophodno porodicama. Služba polivalantne patronaže pančevačkog Doma zdravlja u poslednjih 6, 7 godina znatno je unapređena i opremljena, a kupljena su i nova vozila  sredstvima iz gradskog budžeta.

 

Related posts

Košava oborila drvo u Ekonomskoj školi

Nikoleta Dragaš

Otvoreno inkluzivno igralište u prisustvu ministra Đorđevića

Jasmina Petkovic

Beograd u bojama ruske i srpske zastave dočekuje Putina

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija