25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Više od decenije u borbi za potomstvom

Aleksandra i Saša Dimitrijević posle 13 godina braka i mnogo  pokušaja vantelesne oplodnje,  u januaru su dobili  blizance Petra i Pavla. Patronažna sesta Jelena Mitić, sa njima je još od Aleksandrine trudnoće i kaže da se trud, želja i upornost uvek isplate. Petar i Pavle posle boravka u inkubatoru, dobro napreduju.

Trinaest godina traje borba Aleksandre i Saše Dimitrijevića da postanu roditelji. Aleksandra kaže da su pokušavali na svim klinikama kod nas da dobiju dete i da im je to napokon uspelo u Solunu prošle godine. Prvo nije verovala kada joj je lekar saopštio da je trudna i da će dobiti blizance i da se tada osećala i srećno, ali i uplašeno.

Jelena Mitić, patronažna sestra pančevačkog Doma zdravlja  bila je velika pomoć Aleksandri još za vreme trudnoće. Pored njene majke prva je bila tu da pomogne kada su se rodili Petar i Pavle.

Aleksandrina majka Vesna živi blizu Brusa i vest da je dobila unučiće blizance je jako obradovala.  Danas pomaže Aleksandri i kaže da joj ništa nije teško, jer deca su život.

Patronažne seste  po odobrenju Fonda za zdravstveno osiguranje 5 puta idu u posetu majkama sa bebama, ali to čine i više puta ako se majka ne snađe ili ako procene da je to neophodno porodicama. Služba polivalantne patronaže pančevačkog Doma zdravlja u poslednjih 6, 7 godina znatno je unapređena i opremljena, a kupljena su i nova vozila  sredstvima iz gradskog budžeta.

 

Related posts

Vulin o serijalu “Dosije Kosovo”: Račak je velika laž i strašan falsifikat, uvreda za čitavo čovečanstvo

Mirjana Popović

Deonica auto puta Surčin Obrenovac biće puštena na Svetog Nikolu

Zorana Stekovic

Vujović sa delegacijom BiH: Regionalna saradnja važna za rešavanje zajedničkih ekoloških problema

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija