29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Srbija Vesti

EBRD: Srbija ekonomski lider regiona

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sumom Čakrabartijem koji mu je čestitao na uspešno sprovedenim ekonomskim reformama u Srbiji.

 

Predsednik EBRD Čakrabarti rekao je da je Srbija ekonomski lider regiona. On je istakao da je stabilna ekonomska situacija osnovni pokretač novih investicija u Srbiji, što potvrđuje iznos od 3.5 milijardi evra tokom 2018. godine. Namera EBRD je da svoj portfolio u Srbiji podigne na milijardu evra.

 

Predsednik Vučić saglasio se da je ova godina šansa za privlačenje novih ulaganja u Srbiju i rekao da je očekuje veću pomoć EBRD za privlačenje investicija u privatni sektor, sa posebnim akcentom na mala i srednja preduzeća.

 

Predsednik EBRD Čakrabarti zamolio je predsednika Vučića da podrži pokretanje regionalne saradnje na polju zaštite konkurencije, što je on i prihvatio. Predloženo je da se osnuje Forum tela za zaštitu konkurencije zemalja Zapadnog Balkana sa sedištem u Beogradu.

 

Na sastanku se govorilo o dosadašnjim investicijama EBRD u Srbiji, o infrastrukturnim i energetskim projektima. Sagovornici su potvrdili značaj realizacije projekta Vinča- postrojenje za preradu otpada.

 

Predsednik Vučić potvrdio je učešće na predstojećem sastanku lidera Zapadnog Balkana na godišenjem skupu EBRD u Sarajevu u maju mesecu.

 

Related posts

Mihajlovićeva: Hvala glumici na hrabrosti da prijavi nasilnika. Žene, niste same!

Jelena Obradović

Kamioni iz centralne Srbije zaustavljeni na Jarinju, tranzit dozvoljen

Katarina Popović

Predsednik Vučić: Biće mnogo urađeno za bolji život u Despotovcu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija