25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vulin i Vesić osudili govor lidera PSG: Pretiti Madjarima-čist fašizam Trifunovića

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, ocenio je da je lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović uvredama na račun Mađara, na jučerašnjem protestu “Jedan od pet miliona”, uputio opasan poziv na međunacionalnu mržnju

– Zgađen sam uvredama koje je Trifunović uputio prema našim državljanima mađarske nacionalnosti. Predstavljati rođene državljane Srbije, Mađare, kao nekog ko je naseljen i ko je stranac, i ko je pretnja, uvreda je za sve ljude koji žive u Srbiji, ali i opasan poziv na međunacionalnu mržnju – saopštio je Vulin.

On je naglasio da zna da ni jedan Srbin ne misli kao Trifunović.

– Nadam se da niko spolja neće pokušati da prikaže Trifunovića kao glas Srbije, kao opravdanje za napade na Srbiju i sve Srbe – rekao je Vulin.

– Drage moje mađarske komšije, nemojte nikada ni da pomislite da je Trifunović Srbija – poručio je Vulin.

Funkcioner SNS Goran Vesić ocenio je da, ko nije verovao kako izgleda kada opoziciju vodi fašista Boško Obradović, mogao je da se uveri u subotu kada je, jedan od lidera opozicione koalicije, Sergej Trifunović pretio Mađarima.

„Pretiti Mađarima sa kojima Srbi žive u harmoniji i sa čijom matičnom državom imamo najbolju saradnju, predstavlja čist fašizam. Na meti ovih fašista prvo su se našle žene, pa novinari, pa neistomišljenici a sada i nacionalne manjine“, naveo je Vesić na svojoj Fejsbuk stranici.

Zato Srbija, ističe Vesić, mora da se odupre fašizmu koji predstavljaju Boško Obradović i njegov potrčko Sergej Trifunović.

„A šta drugo da očekujemo od Trifunovića koji je bio potrčko Legije, ubice Zorana Đinđića“, naveo je Vesić na Fejsbuku.

Related posts

SNS obeležio stranačku slavu Svetu Petku u Pančevu

Mica Milakov

Ministar Vulin: Država Srbija nije prekršila nijedno domaće ili međunarodno pravilo

Zorana Stekovic

VUČIĆ NAKON RAZGOVORA SA MAKRONOM: Predsednik Francuske pokazao izuzetno gostoprimstvo, razgovarali smo o tri ključne teme

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija