19. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Preventivni pregledi u Gornjem gradu

Centar za preventivne zdravstvene usluge Doma zdravlja Pančevo u saradnji sa Opštom bolnicom i Zavodom za javno zdravlje organizovao je još jednu akciju preventivnih pregleda, ovoga puta za stanovnike Gornjeg grada. Brzo i lako  stanovnici ovog dela grada mogli su da urade osnovne analize i dobiju savete lekara. Njih 77–oro je danas proverilo svoje zdravlje.

Svima je važno da brzo i lako mogu da posete lekara, provere pritisak, šećer u krvi, holesterol i dobiju savet  od lekara, rekli su stanovni ci Gornjeg grada gde je ovog vikenda održana još jedna akcija preventivnih pregleda.

U Mesnoj zajednici Gornji grad trude se da što češće omoguće sugrađanima da  provere svoje zdravstveno stanje, a tako će biti i ubuduće,  kaže Branislav Glogorić, predsednik Mesne zajednica Gornji grad.

Dom zdravlja se trudi da stigne do svakog naseljenog mesta i organizuje preventivne preglede, jer  oni pored toga što su brzi i laki, omogućavaju da se otkriju i teže bolesti, objašnjava doktor Stojan Višekruna, direktro Doma zdravlje Pančevo.

Stanovnici Gornjeg grada mogli su da provere svoje zdravlje, izmere krvni pritisak, holesterol, trigliceride, šećer u krvi, odrede BMI, utvrde faktor rizika, ali i urade ultrazvuk štitaste žlezede.

Related posts

Vučić uoči posete Kini: Srpsko-kineski odnosi dostigli najvišu tačku razvoja u svojoj istoriji

Nikoleta Dragaš

Renovirana Hala sportova – i reprezentativna i energetski efikasna

Nikoleta Dragaš

Obeležavanje Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i „Nedelje Crvenog krsta“

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija