1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika

Martinović: Ostajemo u Skupštini, nećemo štrajkovati glađu

„Poslanici vladajuće koalicije boraviće od danas u Skupštini Srbije kako bi je odbranili od onih koji nasiljem, divljaštvom, rušenjem, fašizmom, pokušavaju da preuzmu vlast“, najavljuje Aleksandar Martinović i dodaje da je posle konsultacija s predsednikom Vučićem odlučeno da, za sada, ne stupaju u štrajk glađu.

„Poslanici vladajuće većine u Skupštini Srbije braniće je od nasilnika iz Saveza za Srbiju i do daljnjeg neće napuštati zgradu“, rekao šef poslaničke grupe SNS-a u skupštini Aleksandar Martinović.

Poslanici vladajuće koalicije boraviće od danas u Skupštini Srbije kako bi je odbranili od onih koji nasiljem, divljaštvom, rušenjem, fašizmom pokušavaju da preuzmu vlast i promene izbornu volju građana, ali za sada neće stupiti u štrajk glađu, izjavio je poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović.

Na pitanje da li će poslanici SNS-a štrajkovati glađu, Martinović je na konferenciji za novinare u parlamentu kojoj su prisustvovali i poslanici vladajuće koalicije – SNS, SPS, SDPS, NS-UŠ, Pokreta socijalista, rekao da je jutros imao konsultacije s predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem i da je doneta odluka da za sada ne stupaju u štrajk glađu.

„Ako poslanici Dragana Ðilasa odluče da stupe u štrajk glađu da bi ucenjivali državu, predsednika ili Vladu Srbije, istog momenta će poslanici SNS-a stupiti u strajk glađu. Naš štrajk glađu će trajati duže i do Boškovog, Ðilasovog i Jeremićevog“, rekao je Martinović.

On je naveo da su naprednjaci spremni da vode dijalog i sa opozicijom i podsetio da je predsednica parlamenta Maja Gojković pozvala na konsultacije u utorak sve šefove poslaničkih grupa.

„Nadam se da će i oni koji su pre neki dan upadali motornim testrama, pretili i činili druge stvari shvatiti da sem dijaloga drugog rešenja za ovu situaciju nema. Ako hoće razgovor, mi smo spremni, ako hoće nasilje i teror, to im više nećemo dozvoliti“, rekao je Martinović.

On je istakao da se odbranom Skupštine brani izborna volja građana i pozvao nadležne organe i ministre da, kako je rekao, rade svoj posao i da svima u Srbiji omoguće „slobodno kretanje, da radnici na gradilištima budu bezbedni, prolaznici, novinari, narodni poslanici i da nema više upadanja u institucije sa vešalima i testerama i zavrtanja ruku novinarkama“.

Martinović je ponovio Vučićeve reči da SNS ne mrzi nikoga.

„Želimo da se Ðilas, Jeremić i ostali konačno dozovu pametu, neka uđu konačno u voz napretka Srbije ako to žele, ako ne žele, neka ostanu zarobljeni u prošlosti i neka žive u svom svetu u kome se bogate, a narod gladuje“, kaže Martinović.

Kako je rekao, sada je 2019. godina, Srbija se promenila i građani su shvataili da nema drugog puta osim onog koji je trasirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i broj okupljenih građana sinoć u Novom Sadu je to pokazao.

Martinović je na konferenciji za novinare u parlamentu rekao da su oni spremni da od danas, pa do kad bude potrebno, brane parlament.

„Spremni smo da budemo prisutni fizički ovde u Narodnoj skupštini danima i noćima, jer nećemo da dozvolimo onima koji bi nasiljem da preuzmu vlast da upadnu u Parlament i da se ponove scene koje su se dešavale na ulicama Beograda“, rekao je Martinović.

On je istakao da neće dozvoliti da se parlament pretvori u poprište primitivizma, nasilja i povampirenog fašizma.

„Fašizam nikada u Srbiji nije imao podršku“, poručio je Martinović.

Related posts

Ministar Vulin: Nastavljamo uspešnu saradnju sa Kinom

Jasmina Petkovic

Vučić razgovarao sa Donaldom Tuskom

Katarina Popović

Vučić razgovarao sa izraelskim premijerom Netanjahuom: Potvrda prijateljstva dve zemlje!

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija