13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Takmičenje u robotici u Mašinskoj školi u Pančevu

U Mašinskoj školi „Pančevo“ održano Regionalno takmičernje u programiranju robota.Na takmičenju učestvovali učenici mašinskih škola Vojvodine-region Sever.

U Mašinskoj školi Pančevo po prvi put je organizovano Okružno takmičenje u robotici za učenike Maišnskih škola iz Vojvodine. To je bila  prilika  učenici  praktično  primene znaje koje su naučili na nastavi.

“Takmičenje se po prvi put organizuje u Mašinskoj školi inače je šesto Regipnalno takmičenje u programiranju robota.Od samog početka mi smo učesnici tog takmičenja ,možemo slobodno da kažemo da smo jedni od osnoivača na nivou Vojvodine.Znači nam mnogo jer učesnici mašinske škole i gosti u redovnoj nastavi imaju robotiku i znamo da je značaj robotike sve veći u primeni u svetu” izjavio je Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole.

Pored domaćina učenika Mašinske škole na Regionalnomm takmičenju robotike učestuju i učenici iz Kanjiže i SomboraSvaka Svaka ekipa sastavljena od dva učenika..

“Zadaci su osmišljeni u kontekstu sklapanja samog robota i njegovog programiranja. , to znači da njihova maštovitost treba da dođe do izražaja gde elementi koji su im na raspolaganju mogu da budu upotrebljeni u kontekstu rešavanja zadatka” rekao je Ivan Milenković.

Kod robotke je vazna logika i strpljenje i umeće da svoje stečeno znanje znaju da primene.Svaki takmičar imao je svoj model robota sa kojim se predstavio.

Tokom popodneva biće objavljeni rezultati i podela diploma i nagrada.

Related posts

Petoro osnovaca na odmoru o trošku opštine

Nikoleta Dragaš

Upale uha sve učestalije

Jasmina Petkovic

Vučić u sredu u Drvaru i Mrkonjiću

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija