5. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo

REM upozorio RTV Pančevo

UPOZORENJE

Na sednici održanoj dana 13. marta 2019. godine Savet Regulatornog tela za elektronske medije doneo je odluku kojom se pružaocu medijske usluge „Radiotelevizija Pančevo“d.o.o iz Pančeva, ul. Nikole Đurkovića 1, izriče mera upozorenja . zbog toga što je:

– dana 22.02., 23.02., 24.02. i 26.02.2019. godine u emisijama „Dan“, „Male vesti“ i „Vesti“ emitovao sadržaje u kojima je povređena obaveza objektivnog informisanja, pravilo druge strane i dostojanstvo ličnosti lica na koje se odnosi informacija, tako št su u naznačenim emisijama objavljeni komentari uvredljive prirode na račun novinara Nenada Živkovića, činjenično izveštavanje nije bilo jasno odvojeno od mišljenja i komentara, nije pružena mogućnost Nenadu Živkoviću da odgovori na objavljene informacije i prikazivani su jednostrani napadi na njega, odnosno vođena je dugotrajna kampanja, bez relevantrnih novih podataka koji bi opravdali produženo ili ponovljeno izveštavanje o istoj ličnosti

čime je povredi obaveze propisane odredbama člana 50. stav 1. Zakona o elektronskim medijima i člana 7. stav 3, člana 8. i člana 26. stav 1. Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih uluga („Službeni glasnik RS br.55/15)

Odlukom kojom je pružaocu medijske usluge „Radiotelevizija Pančevo“ d.o.o. iz Pančeva, ul. Nikole Đurkovića 1 izrečena mera upozorenja, naloženo mu je da odmah po prijemu te odluke otkloni uočene povrede zakonom predivđenih obaveza tako što će ubuduće:

1) činjenično izveštavanje jasno odvojiti od mišljenja ili komentara koji ne smeju biti uvredljive prirode;
2) omogućiti licu koje ima opravdan interes da odgovori na objavljene informacije;
3) neće prikazivati jednostrane napade, odnosno voditi dugotrajne kampanje u vezi sa pojedinim licima;
4) poštovati dostojansto ličnosti lica na koje se odnosi inforomacija, tako što u svom programu neće prikazivati sadržaje kojima se vređa čast, ugled ili pijetet tih lica.

Related posts

Jasmina Petkovic

Javni poziv: Nagrade najboljim studentima Pančeva

Katarina Popović

Danas je Spasovdan – zašto mu narod pridaje toliki značaj

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija