23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Novi propisi: Duže trajanje probne dozvole i ograničena snaga motora

Mlade vozače očekuju nova pravila u saobraćaju koja se odnose na produženje važnosti probne vozačke dozvole. Pravila se odnose i na vožnju noću, kao i na snagu vozila. Iako je najavljeno da će pravila važiti od 3. aprila, ona će početi da se primenjuju od septembra.

Prema izmenama, vozačka dozvola će važiti najmanje dve godine za osobe kojima bude izdata sa 19 godina. Nova pravila uvode se za B kategoriju, ali i za A1, A2 i A kategoriju, kaže Vladimir Nikolić iz gradskog Komiteta za saobraćaj.

Postoje i druga ograničenja koja se odnose vozače početnike. Nikolić objašnjava, da mladi vozači neće moći da upravljaju vozilom čija snaga prelazi 109 konjskih snaga, osim u pratnji člana porodice koji ima pet godina vozačkog iskustva.

I za vozače koji stiču probnu vozačku dozvolu sa više od 18 godina, važiće nova pravila, ističe Nikolić.

Prema statističkim podacima,  u toku prošle godine, mladi vozači učestvovali su u više od 1100 saobraćajnih nezgoda, od kojih su izazvali oko 800, a život je izgubilo 8 mladih osoba sa probnom dozvolom.

 

Related posts

 VIŠE OD 150.000 LJUDI ISPRED SKUPŠTINE! POČEO MITING “BUDUĆNOST SRBIJE”! Brnabić: Ponosna sam što sam deo tima predsednika Aleksandra Vučića!

Mica Milakov

SRAMNO PONAŠANJE NEBOJŠE ZELENOVIĆA: Ugrožena bezbednost građana Šapca

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić:Patrijarh Irinej-veliki čovek srpske crkve i naroda

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija