24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Politika Vesti

Mirović: Skup u Novom Sadu podrška radu, energiji, rezultatima

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Igor Mirović pozvao je građane da dođu na skup u kampanji “Budućnost Srbije”, koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će biti organizovan u četvrtak, 11. aprila, od 18 sati na Trgu slobode u Novom Sadu.

Igor Mirović je najavio da će na skupu govoriti predsednika Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić.

Biće to prilika da građani kojima je u srcu Srbija, koji podržavaju rezultate Vlade Srbije i predsednika Srbije, da se okupe na trgu u Novom Sadu, sa kojeg želimo da pošaljemo jasnu poruku celokupnoj javnosti i pokažemo sve rezultate koji su postignuti. Jer, imamo šta da pokažemo. Da pošaljemo poruku da ne podržavamo politiku nasilja i agresije, da nismo rušitelji ove zemlje i da oni koji svakodnevno u gradovima Srbije promovišu nasilje i agresiju, da im to neće proći. To što rade je izraz njihove nemoći”, poručio je Mirović.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Gradskom odboru SNS u Novom Sadu, on je rekao da je uveren da će skup u Novom Sadu biti „jedan od najvećih skupova koji je ikad održan u Vojvodini”.

“Da pokažemo da slobodno i jednoglasno podržavamo rad i energiju predsednika Aleksandra Vučića, rezultate koje su postigli svi gradovi i opštine u Srbiji i Vojvodini. Ne treba da se povlačimo pred nasilnicima. Biće to miran skup, potpuno posvećen svim ovim ciljevim. Očekujem da predsednik da neke i nove smernice za budućnost”, rekao je Mirović.

On je novinarima rekao da su “i sami mogli da vide prethodnih nedelja kolika je podrška za politiku nasilja i agresije na protestima “Jedan od pet miliona”, na kojima se u Novom Sadu okupi najviše 1.000 ljudi”.

Ovo će biti većinska politika u Vojvodini, koja stvara nova radna mesta, obnavlja škole i bolnice, dovodi incesticije i to ćemo pokazati u četvrtak, na ovom velikom skupu. Pozivam da građane da se okupimo i da budemo snažna brana politici fašizma, koju promovišu predstavnici opozicije, rekao je Mirović.

Na pitanje novinara na koje nasilje konkretno misli kada je reč o protestima u Novom Sadu, gde za prethodnih 12 protesta, kako je apostrofirano, nije bilo nijednog incidenta, Mirović je rekao da je „bilo sporadičnih slučajeva u Novom Sadu, da su kamenovane prostorije SNS posle jednog od protesta, te da je bilo verbalnog nasilja”.

“Istina je, nije bilo krupnijih incidenata kakvi su se mogli videti u drugim gradovima, poput upada u RTS, uništavanja tuđe imovine i slično, ali paralela je jasna, jer jedni te isti lideri vode proteste u svim gradovima u Srbiji. Velika je sreća što je jasno da takva njihova politika nema gotovo nikakvu podršku u Novom Sadu”, rekao je Mirović.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da ni sa jednog protesta u Novom Sadu nije upućena nijedna kritika, niti zahtev na račun Pokrajinske vlade, Mirović je odgovorio da to potvrđuje da aktuelna vlast u Vojvodini odlično radi svoj posao.

Naglašava i da saradnja gradske i pokrajinske vlasti nikad nije bila bolja i učinkovitija i podsetio da je u toku realizacija 10 do 15 velikih zajedničkih investicija.

Prema njegovim rečima, svaki građanin ima pravo da izrazi svoje nezadovoljstvo politikom aktuelne vlasti.

Funkcioner SNS-a je naveo da su institucije mesta na kojima se razgovara sa nezadovoljnim građanima.

“U institucijama možemo da razgovaramo na sve teme koje se kandiduju, svaki odbor može da kandiduje temu. Mi se ne bojimo debate, imamo sve argumente za svaku oblast u kojoj smo postigli značajne rezultate”, rekao je Mirović.

On je napomenuo da se postavlja samo pitanje atmosfere u društvu, jer debata se odvija stalno u javnosti i u medijima, na RTS-u, RTV-u, N1, Pinku.

“Debata stalno traje”, rekao je Mirović, ukazujući da pojedine političke partije žele da na nelegitiman način dođu na vlast.

Upitan o protestu dela opozicije i građana, najavljenom za 13. april u Beogradu, Mirović je rekao da očekuje da pre svega budu mirni.

 

Related posts

Radovi na putevima u Dolovu

Vanja Vićentić

Ortopedi pančevačke i vršačke bolnice obavili zajedničku operaciju

Nikoleta Dragaš

“Armagedon”: Uhapšeno 18 osoba zbog dečje pornografije

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija