5. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Sto meštana Mladosti na preventivnom pregledu

U MZ “Mladost” danas su održani preventivni pregledi. Više od 100 ljudi proverilo je šećer u krvi, holesterol, trigliceride, telesnu težinu, BMI indeks telesne mase, krvni pritisak i ultrazvuk štitne žlezde.

Više od 100 meštana koji žive u naselju Mladost danas je proverilo svoje zdravlje. Meštani su pohvalili rad lekara i ostalog osoblja, kao i članova i predsednika ove Mesne zajednice. Napominju da se redovno odazivaju ovakvim akcijama.

Preventivni pregledi već godinama spadaju u redovne aktivnosti lekara Bolnice i Doma zdravlja u Pančevu. Svake nedelje lekari se trude da uvedu novine i da se obim pregleda poveća. Ovoga puta u MZ “Mladost” to je ultrazvuk štitne žlezde, a prema rečima direktora Bolnice dr Slobodana Ovuke, u nekim narednim preventivnim pregledima trudiće se da uvedu i ultrazvuk abdomena.

I Božidar Nikolić, predsednik MZ “Mladost” kaže da na sve načine pokušavaju raznovrsnim aktivnostima da približe gradska dešavanja njihovoj zajednici.

Sledeće subote preventivni pregledi biće u Gornjem gradu, u maju na Strelištu, a nedelju dana posle toga u Dolovu. Kako je rekao dr Slobodan Ovuka, jedino ih neće biti za praznik, odnosno Uskrs.

Related posts

Mali: Srbija prvi put ima najveću stopu rasta u Evropi

Jasmina Petkovic

PANČEVO: Ulazak u autobuse i prostorije stanice nije dozvoljen bez zaštite!

Zorana Stekovic

Udovičić i Vučević posetili prvi omladinski centar Opens

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija