23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Sto meštana Mladosti na preventivnom pregledu

U MZ “Mladost” danas su održani preventivni pregledi. Više od 100 ljudi proverilo je šećer u krvi, holesterol, trigliceride, telesnu težinu, BMI indeks telesne mase, krvni pritisak i ultrazvuk štitne žlezde.

Više od 100 meštana koji žive u naselju Mladost danas je proverilo svoje zdravlje. Meštani su pohvalili rad lekara i ostalog osoblja, kao i članova i predsednika ove Mesne zajednice. Napominju da se redovno odazivaju ovakvim akcijama.

Preventivni pregledi već godinama spadaju u redovne aktivnosti lekara Bolnice i Doma zdravlja u Pančevu. Svake nedelje lekari se trude da uvedu novine i da se obim pregleda poveća. Ovoga puta u MZ “Mladost” to je ultrazvuk štitne žlezde, a prema rečima direktora Bolnice dr Slobodana Ovuke, u nekim narednim preventivnim pregledima trudiće se da uvedu i ultrazvuk abdomena.

I Božidar Nikolić, predsednik MZ “Mladost” kaže da na sve načine pokušavaju raznovrsnim aktivnostima da približe gradska dešavanja njihovoj zajednici.

Sledeće subote preventivni pregledi biće u Gornjem gradu, u maju na Strelištu, a nedelju dana posle toga u Dolovu. Kako je rekao dr Slobodan Ovuka, jedino ih neće biti za praznik, odnosno Uskrs.

Related posts

Analitičari o vandalizmu Borinog sina

Mica Milakov

Predsednik Vučić: Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost naše dece

Branislava Grčić

Udruženje žena “Etno art Brakos” neguje tradiciju svih nacionalnosti

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija