21. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić: Jačanje saradnje sa RS je jačanje saradnje sa BiH

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je, u razgovru sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem, da će Srbija u ovoj godini izdvojiti 9,3 miliona evra za finansijsku pomoć opštinama u RS.

Predsednik Vučić je izrazio čvrsto opredeljenje Srbije da i dalje pomaže konkretne infrastrukturne, energetske i druge projekte u Srpskoj.

“Republika Srbija će uvek, uz poštovanje Dejtonskog sporazuma, biti iskren prijatelj, pouzdan partner i snažan oslonac Republici Srpskoj,“ rekao je predsednik Vučić, saopštila je Pres služba Predsednika.

Vučić je dodao da jačanje saradnje sa Republikom Srpskom u isto vreme podrazumeva i jačanje saradnje sa Bosnom i Hercegovinom, sa ciljem boljeg povezivanja, u interesu mira i stabilnosti u celom regionu.

Premijer Višković je zahvalio predsedniku Vučiću na dosadašnjoj pomoći Republike Srbije razvoju Republike Srpske.

On je rekao da je predsednik Vučić prvi predsednik Srbije koji je specijalne, paralelne veze sa Srpskom pokazao kroz realizaciju konkretnih projekata.

Takođe je dogovoren sastanak predsednika Vučića i drugih predstavnika Republike Srbije sa svim predsednicima opština u Republici Srpskoj.

 

Related posts

ZZJZ obeležio 29 godina postojanja

Jasmina Petkovic

Saopštenje Srpske liste : Nadležni na Kosovu da se uključe, ali i međunarodna zajednica zbog Rosića i Spasojevića

Mica Milakov

Svečano otvoren Vojvođanski festival folklora i rumunske muzike u Kuštilju

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija