27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Poslanice SNS-a osudile napad na žene i širenje nasilja

Potpredsednica i predsednica Unije žena Srpske napredne stranke Marija Obradović najoštrije je osudila poslednju,kako je rekla, fašističku akciju Boška Obradovića, jednog od lidera Saveza za Srbiju, tokom koje su povređene dve žene u sedmoj deceniji života i poručila građanima da uprkos svemu ne treba da budu uznemireni.

Obradović je istakla da država ima mehanizme koji će zaštiti sve, a posebno žene da mogu slobodno da se kreću i obavljaju svoje profesionalne aktivnosti, kako u Beogradu, tako i širom Srbije.

Kazala je, na konferenciji za novinare na kojoj su učestvovale i poslanice SNS-a, da je današnji incident ispred Skupštine grada pokazao da je SNS bila u pravu kada su govorili da opozicija neće stati sa nasiljem, jer je agresija njihov politički program.

“Ovo što se desilo je skandalozno. Ukazivali smo da se tako nešto može desiti mesecima i sada je važno da damo odgovor građanima kako zaustaviti fašizam, agresiju i nasilje, koje se preliva i na ostale gradove u Srbiji”, kazala je Obradović.

Dodala je da je veoma važno da se sa konferencije žena SNS-a uputi zahvalnost koleginicama koje su snažno i hrabro, držeći se za ruke, odbranile Skupštinu grada Beograda i slobodu izražavanja, kretanja i obavljanja profesionalnih aktivnosti.

Upozorila je sve one koji se podsmevaju njenim rečima da Boško Obradović i Dragan Djilas mogu zakucati na njihova vrata.

Obradović je zamolila javnost da bude pribrana i dostojanstvena kada su u pitanju provokacije SzS-a, koji je najavio radikalizaciju političkih aktivnosti.

Rekla je da je dugo izbegavala da koristi reč fašizam, ali da je Boško Obradović dokazao da je to pravi termin koji opisuje njegovo delovanje.

Obradović je kao zapanjujuće ocenila to što na društvenim mrežama pristalice SzS-a ne osuđuju ovo nasilje, već se nastavlja najgrublja akcija vređanja pristalica, kao i to što Željko Veselinović ismejava povređene žene i govori da su pale u nesvest.

Kazala je da su žene ispred Skupštine grada bile izložene ne samo najgrubljim verbalnim napadima i dodala da je povređenim ženama ukazana hitna pomoć i u Urgentnom centru su im konstatovane povrede glave, ruke, bol u grudima, hipertenzija…

“Nema razloga za uznemirenost, ali ima razloga za ozbiljnu osudu ovoga što se desilo i odgovorno ponašanje svih nas kako ljudi iz SzS ne bi ispali žrtve u ovom kolu agresije i nasilja”, istakla je Obradović.

Poručila je da će žene SNS-a, isto kao što su se borile žene ispred Skupštine grada, odbraniti principe, slobodnu i demokratsku Srbiju.

Related posts

Vučić: SNS odneo ubedljivu pobedu u četiri opštine. Neverovatna podrška u Lučanima!!!

Nikoleta Dragaš

Položeni venci na Vojničkom groblju u Kovinu

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić sutra s osvajačima medalja na Olimpijadi

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija