21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Počeo upis u vrtiće

Upis dece u Predškolsku ustanovu “Dečja Radost”, odnosno jaslice, vrtiće i predškolski program počeo je 1. aprila. U svim objektima okačen je poziv i obaveštenje koja dokumentacija je neophodna za upis deteta, tabelarno je predstavljeno koliko mesta ima u svakom vrtiću. I ove godine biće slobodno 500 mesta za upis dece u predškolsku ustanovu.

– U Predskolsku ustanovu “Dečja Radost”, kao i do sada se upisuju deca od 1-3 godine u celodnevnom boravku, zatim uzrasta od 3-7 godina i obavezni pripremni predškolski program, u koji se upisuju sva deca koja su rođena od 1. marta 2013. do 1. marta 2014. Upis se obavlja u upravnoj zgradi, u Žarka Zrenjanina 25 svakim radnim danom u vremenu od 8:30 do 15:30 i sredom od 9 do 16:30 – rekla je direktorka PU “Dečja radost” Danijela Đaković.

Postoji čak 13 kriterijuma na osnovu kojih će pojedina deca prikupiti više bodova i imati prednost prilikom upisa. Neki od njih su deca koja koriste neki oblik socijalne zaštite, deca bez roditeljskog staranja, čija su oba roditelja zaposlena, deca teško obolelih roditelja i drugi kriterijumi.

– Upisna komisija pravi rang listu na osnovu bodova, prioriteta i spiskovi primljene dece će biti objavljeni na oglasnim tablama objekata i upravne zgrade. Roditelji imaju pravo da prijave svoje dete tokom čitave godine, bez obzira na upisni rok, a nakon upisnog roka formira se lista čekanja – kaže Đaković.

Veliko interosavanja roditelja i ove godine je već u prva dva dana, izvlačenje će i ove godine biti iz šešira  kao i ranijih godina, jer je teško izabrati ko će biti upisan, ako ima isti broj bodova. Upis dece traje do 12. aprila.

Related posts

JP Mreža Most: Brza i tačna informacija imperativ, bez obzira na nove i otežane uslove rada

Katarina Popović

Ðoković u osmini finala Olimpijskih igara

Nikoleta Dragaš

U Srbiji 138 novih slučajeva korona virusa

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija