2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika

VUČIĆ O STAVU VKS: Odluka suda dobra osnova rešenje problema građana zaduženih u švajcarcima!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas zadovoljstvo odlukom Kasacionog suda, mada ona, kako podseća, nije obavezujuća, ali je dobra osnova za nastavak razgovora. Vučić je istovremeno izrazio nadu da će ta odluka dovesti do ujednačavanja sudske prakse za ljude koji su uzimali kredite u švajcarskim francima

Predsednik Srbije je, u izjavi TV Prva, rekao da odluka predviđa da se izvršenja obustavljaju za one koji su u postupku naplate, dok će za sve ostale da se vidi šta će biti dalje.

– Ovo nije obavezujuća odluka. Bilo bi normalno da se sada ujednači sudska praksa za sve ljude koji su uzimali kredite u švajcarskim francima. Odluka Kasacionog suda je dobra osnova za nastavak razgovora – objasnio je on.

Vučić je, na pitanje da li se plaši da bi i oni koji imaju kredite u evrima, kada se nešto desi sa kamatama, mogli doći i tražiti pomoć, jer je pomoć pružena onima koji su imali kredite u “švajcarcima”, odgovorio da je to moguće, ali je ukazao da to pitanje niko nije postavljao do trenutka kada smo doneli odluku o pomoći.

– Bili smo izloženi svakodnevno pritisku da moramo da pomognemo. Postali smo krivi to što smo se našli u toj situaciji. Obični građani su bili prevareni od strane bivših državnih službenika koji su im govorili da su krediti u švajcarskim francima najbolje što postoji u tom trenutku – objasnio je on.

Kazao je da je sada ponovo na meti kritike kada je nađen način za pomoć.

– U srpskom društvu postoji licemerje na svakoj strani. Veoma je teška ova odluka da pomognemo i razumemo kakve sve posledice može da nosi sa sobom. Spremni smo to da prihvatimo – naglasio je on.

Vučić je dodao da će država pokušati da pomogne finansijski i bankama, kako bi se rešilo pitanje zaduženih u švajcarskim francima.

Related posts

Optimistički planovi povratnika u novobrdsko mesto Bušnice

Mica Milakov

Vulin: Vučić se nije čuo ni sa jednim narko-dilerom, ali Đilas i njegova radnica Marinika jesu

Vanja Vićentić

Vulin: Fotomontaža, nastavak rata protiv Srbije i Vučića

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija