23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

SVEČANO U LOZNICI! Vučić na polaganju kamena temeljca za fabriku “Mint”!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovsao je danas u Loznici svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za pogon kompanije ”Mint”, iz sektora automobilske industrije, u koju bi, prema ranijim najavama trebalo da bude uloženo 100 miliona evra i zaposleno 1.000 radnika.

Tokom posete Loznici,predsednik Vučić izjavio je da dolazak kompanije “Mint” u Loznicu znači veliku stvar i pomoć ljudima u Podrinju.

U oktobru prošle godine, ministar privrede Goran Knežević potpisao je u ime Vlade Srbije okvirni sporazum, kojim se predvida otvranje novog pogona te frabike u Loznici.

Kako je tada saopšteno iz Ministarstva privrede, kompanija “Mint automotiv Jurop” se sporazumom opredelila da u novi pogon u Loznici, gde ce proizvoditi aluminijumske krovne nosače, obloge za vozila, aluminijumske okvire za vrata i akumulatore, uloži 100 miliona evra i zaposli 1.000 radnika.
Investicija će, navedeno je, biti realizovana u više faza.

“Mint automotiv Jurop”, kao i “Cirplan Limited” deo su “Mint grupacije” sa sedištem u Kini i jedan je od vodećih svetskih dobavljača u projektovanju, proizvodnji i prodaji strukturnih delova, obloga i dekorativnih delova putničkih vozila.

Tanjug/Rade Prelić

“Mint grupacija” ima proizvodnju na više od 30 lokacija u Kini, zatim na Tajlandu i u Meksiku.

U oktobru prošle godine sa predstavnicima kompanije “Mint” razgovarao i predsednik Vučić, poručujući im da će u Srbiji imati najbolje uslove, jer je cilj da se vrati život u Zapadnu Srbiju.

Predstavnici kompanije tada su obavestili predsednika i o njihovom planu da godišnje pošalju 300 dece iz Loznice na školovanje i usavršavanje u Kinu.

Kompanija “Mint” svojim proizvodima snabdeva glavne proizvođače automobila koji imaju više od 80 odsto udela na globalnom tržištu, a izvozi u Australiju, Evropu, Severnu Ameriku, Japan i jugoistočnu Aziju.

Related posts

Mir Božji, Hristos se rodi

Nikola Toadjer

Pančevci Novu godinu dočekali uz muziku i vatromet

Nikoleta Dragaš

15 godina od akcije “Bljesak”: Proterano 15 hiljada, a ubijeno 283 Srba iz Hrvatske

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija