19. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

“Čepom do osmeha”: Unija mladih Pančeva sakupila više od 50 kilograma čepova

Organizacija Unije mladih Pančeva donirala je više od 50 kilograma čepova za akciju “Čepom do osmeha”.  Čepovi će biti iskorišćeni radi pomoći deci sa invaliditetom kako bi im se omogućilo lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu.

Zahvaljujući Uniji mladih Pančeva sakupljeno je više od 50 kilograma čepova za akciju “Čepom do osmeha”. U okviru ove akcije mogu da se prikupljaju bilo koji čvrsti plastični čepovi od različitih pića, sredstava za kućnu i ličnu higijenu i slično. Prikupljeni čepovi se odvoze na reciklažu, a novčana sredstva dobijena od njihove reciklaže usmeravaju se u humanitarne svrhe. U ime Unije mladih Pančeva, čepove je donirala Aleksandra Timotijević.

Pravo na apliciranje za pomoć imaju deca sa bilo kojom smetnjom u razvoju, od tri do osamnaest godina, kao i redovni studenti starosti do dvadeset šest godina. Njih obilazi i pregleda tim lekara, nakon čega zaseda Upravni odbor udruženja „Čepom do osmeha“, koji donosi odluku kom detetu će biti dodeljena pomoć.

Plastika i drugi reciklažni otpad mogu da se recikliraju u različite predmete, ali jedan od ciljeva akcije „Čepom do osmeha“ jeste podizanje svesti o tome da i mali plastični čepovi koji su završili na otpadu, mogu pravilno da se iskoriste. Razlog zbog čega se u okviru ove akcije koriste samo plastični čepovi, a ne PET ambalaža, jeste činjenica da su za ovu drugu vrstu otpada potrebna velika vozila i skladište, a i sam proces reciklaže je drugačiji.

Related posts

Nova zgrada Hitne pomoći u Kovinu

Jasmina Petkovic

Mališani u Banatskom Brestovcu dobili vrtić

Vanja Vićentić

Ministar Vulin obišao PU Novi Sad

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija