28. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti Vršac

Grad Vršac se i ove godine pridružuje akciji „Sat za našu planetu“

„Sat za našu planetu“ je globalna akcija u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije sa zajedničkim ciljem – slanje snažne poruke da je moguće nešto preduzeti protiv klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i samih nas koji na njoj žovimo.

Počevši još od 2009.godine, kada je akcija prvi put organizovana u Srbiji, broj gradova i opština koje podržavaju akciju neprestalno raste. Globalnoj akciji se u Srbiji pridružio preko 200 gradova i opština, a na globalnom nivou skoro 7000 gradova iz 178 zemalja iz svih krajeva sveta.

Ove godine, pod sloganom „Skini se s plastike, navuci se na prirodu“, NJNJF upozorava i na problem prekomernog korišćenja plastike i njenog neadekvatnog odlaganja, zbog čega svake godine osam miliona tona plastike završi u morima i okenima.

Grad Vršac će 30.03.2019. godine u periodu od 20:30-21:30 privremeno ugasiti deo ulične rasvete (Trg Pobede, Trg Svetog Teodora Vršačkog, ul.Dvorska(deo), bul. Žarka Zrenjanina(deo) kao i dekorativnu rasvetu na gradskim institucijama i verskim objektima. Takođe grad Vršac apeluje na svoje građane da se priključe ovoj akciji i da u navedenom terminu isključe svetla po domovima i objektima.

Ovu akciju i ove godine podržava Ministarstvo zaštite životne sredine i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam I zaštitu životne sredine kao i brojne organizacije civilnog društva i kompanija , tako da verujemo da će obeležavanje ove akcije “Sat za našu planet 2019” biti još uspešnija od predhodnih.

Related posts

S. Telegraf: Sramni postupci Trifunovića direktan napad na slobodu medija

Mica Milakov

Glišić tužio Trifunovića zbog uvrede

Zorana Stekovic

Dogradnja dva objekta u pančevačkoj Gimnaziji

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija