18. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić: Zahvalnost Gruziji zbog stava o Kosovu

Srbija i Gruzija dele zajedničke vrednosti i principijelno zastupaju pozicije poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih zemalja, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa predsednikom Parlamenta Gruzije Iraklijem Kobakhidzeom. Vučić se zahvalio toj zemlji što nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Predsednik Aleksandar Vučić je ocenio da su odnosi dveju zemalja dobri i prijateljski, ali da je ekonomska saradnja nedovoljno razvijena.

Izrazio je nadu da će već na prvom sastanku Mešovitog komiteta za ekonomsku, trgovinsku i naučno-tehničku saradnju, u julu u Tbilisiju, biti napravljeni pomaci i utvrđeni prioriteti saradnje.

Vučić je naglasio da će otvaranje diplomatske kancelarije Gruzije u Beogradu, odnosno Srbije u Tbilisiju, značajno doprineti boljem upoznavanju i češćim kontaktima dveju strana.

Dvojica sagovornika su, s tim u vezi, izrazili interesovanje i za moguće otvaranje direktne aviolinije između Beograda i Tbilisija.

Predsednik gruzijskog Parlamenta Kobakhidzeom je rekao da su veoma zainteresovani za iskustva Srbije na planu evropskih integracija i izrazio zadovoljstvo što je uspostavljen okvir saradnje, koji podrazumeva razmenu informacija kroz konsultacije nadležnih ministarstava.

Related posts

Decenija sprovođenja programa “Zajednici zajedno”

Nikoleta Dragaš

Danas isplata 60 odsto minimalca za više od 235 hiljada firmi

Jasmina Petkovic

Servisne informacije za 17. februar

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija