8. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić: Zahvalnost Gruziji zbog stava o Kosovu

Srbija i Gruzija dele zajedničke vrednosti i principijelno zastupaju pozicije poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih zemalja, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa predsednikom Parlamenta Gruzije Iraklijem Kobakhidzeom. Vučić se zahvalio toj zemlji što nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Predsednik Aleksandar Vučić je ocenio da su odnosi dveju zemalja dobri i prijateljski, ali da je ekonomska saradnja nedovoljno razvijena.

Izrazio je nadu da će već na prvom sastanku Mešovitog komiteta za ekonomsku, trgovinsku i naučno-tehničku saradnju, u julu u Tbilisiju, biti napravljeni pomaci i utvrđeni prioriteti saradnje.

Vučić je naglasio da će otvaranje diplomatske kancelarije Gruzije u Beogradu, odnosno Srbije u Tbilisiju, značajno doprineti boljem upoznavanju i češćim kontaktima dveju strana.

Dvojica sagovornika su, s tim u vezi, izrazili interesovanje i za moguće otvaranje direktne aviolinije između Beograda i Tbilisija.

Predsednik gruzijskog Parlamenta Kobakhidzeom je rekao da su veoma zainteresovani za iskustva Srbije na planu evropskih integracija i izrazio zadovoljstvo što je uspostavljen okvir saradnje, koji podrazumeva razmenu informacija kroz konsultacije nadležnih ministarstava.

Related posts

Vučić, Pendarovski i Pahor sutra u Novom Sadu

Jelena Obradović

„Pisnička češka“ otvorila predbožićni koncert

Nikoleta Dragaš

Od opštine Lučani pomoć najugroženijim porodicama u Pančevu

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija