23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić i Han o evrointegracijama, regionu, dijalogu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se oko 19.30 u vili “Mir” sa komesarom EU za proširenje Johanesom Hanom.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom sa kojim je razgovarao o evropskim integracijama Srbije, situaciji u regionu i problemima u dijalogu sa Prištinom.

Evropski komesar Han insistirao je na napredovanju u oblasti demokratije i vladavine prava zarad dobrobiti društva i kretanja Srbije na njenom evropskom putu.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija poštuje najviše demokratske principe i ponašaće se u skladu sa ponašanjem Nemačke, Francuske i drugih zemalja Evropske unije kada je reč o ključnim pitanjima u oblasti vladine prava, rada policije i pravosudnih organa.

Prethodno su Vučić i Han prisustvovali svečanoj ceremoniji proglašenja Hana za novog ambasadora Sportskih igara mladih.

Han će u petak s Vučićem i premijerkom Anom Brnabić otvoriti obnovljenu Golubačku tvrđavu.

EU je bila jedan od glavnih donatora u rekonstrukciji tvrđave koja je jedan od najimpresivnijih dragulja kulturnog nasleđa Srbije.

Han u Srbiju dolazi posle posete BiH, gde je u Sarajevu razgovarao s tamošnjim zvaničnicima i predstavnicima civilnog društva o reformama neophodnim za napredak BiH na putu evrointegracija.

Uoči Hanove posete iz Evropske komisije je saopšteno da će komesar u Beogradu ponoviti neophodnost međupartijskog dijaloga i napredovanja u oblasti demokratije i vladavine prava zarad dobrobiti društva i kretanja Srbije na njenom evropskom putu.

 

Related posts

Pančevo pomaže građanima da uvedu gas u domaćinstvo

Mica Milakov

Rashlađivanje na pančevačkom bazenu

Branislava Grčić

Lažne vesti se šire o 24h karantinu, policija traga za počiniocem

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija