27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić i Han o evrointegracijama, regionu, dijalogu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se oko 19.30 u vili “Mir” sa komesarom EU za proširenje Johanesom Hanom.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom sa kojim je razgovarao o evropskim integracijama Srbije, situaciji u regionu i problemima u dijalogu sa Prištinom.

Evropski komesar Han insistirao je na napredovanju u oblasti demokratije i vladavine prava zarad dobrobiti društva i kretanja Srbije na njenom evropskom putu.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija poštuje najviše demokratske principe i ponašaće se u skladu sa ponašanjem Nemačke, Francuske i drugih zemalja Evropske unije kada je reč o ključnim pitanjima u oblasti vladine prava, rada policije i pravosudnih organa.

Prethodno su Vučić i Han prisustvovali svečanoj ceremoniji proglašenja Hana za novog ambasadora Sportskih igara mladih.

Han će u petak s Vučićem i premijerkom Anom Brnabić otvoriti obnovljenu Golubačku tvrđavu.

EU je bila jedan od glavnih donatora u rekonstrukciji tvrđave koja je jedan od najimpresivnijih dragulja kulturnog nasleđa Srbije.

Han u Srbiju dolazi posle posete BiH, gde je u Sarajevu razgovarao s tamošnjim zvaničnicima i predstavnicima civilnog društva o reformama neophodnim za napredak BiH na putu evrointegracija.

Uoči Hanove posete iz Evropske komisije je saopšteno da će komesar u Beogradu ponoviti neophodnost međupartijskog dijaloga i napredovanja u oblasti demokratije i vladavine prava zarad dobrobiti društva i kretanja Srbije na njenom evropskom putu.

 

Related posts

Kineski investitori u opštini Alibunar

Nikoleta Dragaš

Sedma Stihovizija i prva Slikovizija

Nikoleta Dragaš

“Bakice” iz Uzdina čuvaju rumunsku tradiciju

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija