15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Srbija Vesti

Uskoro nova aplikacija za putarinu

 

Na Sajmu automobila Javno preduzeće “Putevi Srbije” imali su korisnički servis, a u pripremi je i nova aplikacija. O ovoj temi govorio je Darko Savić, gostujući na Regionalnoj Radio-televiziji Pančevo, a potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović na Sajmu je najavila subvencije za hibridne automobile.

Darko Savić iz JP “Putevi Srbije” gostujući na Televiziji Pančevo najavio je novu aplikaciju koju će moći da koriste i fizička lica. Putarina će moći da se naplaćuje postpejd, a tag neće morati da se dopunjuje. Njegova funkcija će biti da se automobil identifikuje prolaskom kroz rampu, a račun za sve putarine u toku mesec dana će stići na naplatu krajem meseca. Za to je neophodno povezivanje taga na mobilni telefon, a telefonskog uređaja na platnu karticu. Osim ove novine, potpredsednica Vlade najavila je i subvencije za kupovinu hibridnih automobila

Kako je Savić objasnio cilj ove modernizacije je usklađivanje naplate sa Evropskom unijom. On je dodao da je naš sistem tehnički interoperabilan, što znači da može da se poveže sa sistemima koji imaju sličan ili isti način naplate.

Do leta bi trebalo da se proširi 12 naplatnih stanica, jer obim saobraćaja je veći od vremena kada su one napravljene. Naplata putarine se za sada obavlja na 645 kilometara auto-puta, a do kraja godine bi trebalo da se proširi na 850 kilometara. Savić je napomenuo i da se očekuje otvaranje  još 22. naplatne stanice.

 

Related posts

Ministar Vulin: “Jumko“ proizvodi najbolje, a pripadnici Vojske Srbije najbolje i zaslužuju

Jelena Belić

Udruženje žena “Pančevke Gornji Grad” slobodno vreme iskoristile za uređenje novog prostora

Jasmina Petkovic

U Ivanovu završeni radovi na sanaciji pešačkih staza i parkinga

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija