17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Ekologija Najvažnije Pančevo Vesti

“Zelenilo”: Bele vrbe duž gradskog keja

U proteklih mesece dana radnici JKP “Zelenilo” posadili su 120 stabala bele vrbe duž gradskog keja. Ovim posao sadnje novih sadnica na obali Tamiša nije završen, jer će u narednom periodu biti posađeno još 30 stabala crne jove, kaže za reginalnu RTV Pančevo Ženja Marinković iz “Zelenila”.

Javno-komunalno preduzeće “Zelenilo” će tokom ove sezone posaditi na teritoriji celog grada oko 3.000 sadnica. Duž gradskog keja već su posađenje bele vrebe, jer ove postojeće su već stare, kaže Ženja Marinković, inženjer pejzažne arhitekture u JKP “Zelenilo”. Pored vrbe, biće zasađene i crne jove, ali ima tu još različitih sadnica.

“Zelenilo” se trudi da svake godine se na Gredskom keju obnavljaju sadnice, jer neke uspeju, a neke ne, objašnjava Ženja Marinković.

Zelenilo je počelo sa košenjem trave u delovima grada gde je ona dužine da već treba da se kosi, sakupljaju se grane koje su ostale kao posledica velikog snega tokom zime, a posebna pažnja obraća se na parkove Narodnu baštu i Barutanu, gde je, prema rečima Ženje Marinković, posađeno 600  novih sadnica.

Related posts

Svečani doček za Zemana, pa tet-a-tet sastanak s Vučićem

Zorana Stekovic

Petrović: Građani Knjaževca pokazali kome veruju

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić sa Harčenkom: Teški dani pred našom zemljom

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija