27. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Sport Vesti

JA PLIVAM, A TI: Obuka neplivača svih osnovnih škola

I ove godine JKP “Mladost” organizovalo je akciju “Ja plivam, a ti”. Ovim projektom obuhvaćene su sve pančevačke osnovne škole, 10 gradskih i 9 seoskih, ukupno 1146 učenika.

Već 40 godina, od 1978. JKP “Mladost” domaćin je projekta “Ja plivam, a ti”. Cilj je obuka neplivača svih osnovnih škola u Pančevu i naseljenim mestima, za koju su pripreme počele još u septembru prošle godine. Učenici, koji su završili obuku i koje očekuje još polaganje, kažu da su zadovoljnim savladanim.

Projektom je obuhvaćeno 1146 učenika iz 10 gradskih i 9 seoskih škola. Obuka se odvija prvenstveno zahvaljujući Gradskoj upravi Pančevo, koja finansira program, JKP-u ”Mladost”, koji obezbeđuje korišćenje bazena, Sportskom savezu Pančevo, koji koordinira projektom i ATP Pančevo koji obavlja prevoz dece, od škole do bazena i nazad.

Predrag Stojadinov, direktor JKP “Mladost” je objasnio kako izgleda obuka. Neplivači prvo ulaze u mali bazen.

Završnog dana svakog ciklusa obuke, organizuje se polaganje. Ono podrazumeva samostalno preplivavanje bazena. Mališane tada bodre drugari, roditelji i instruktori. Nakon položenog završnog ispita, svako dete dobija diplomu i bedž, kao dokaz uspešno savladane obuke. Deca koja imaju afiniteta i želje, nastavljaju sa plivanjem u nekom od klubova vodenih sportova.

Related posts

Koronavirusom zaraženo još 227 osoba, preminulo dvoje

Katarina Popović

Aviv park zvanično postao BIG

Jasmina Petkovic

Izmene u saobraćanju autobusa ATP-a zbog raspusta

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija