25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Nekategorizovano

Kolaž fotografija o NATO agresiji u Istorijskom arhivu

https://www.youtube.com/watch?v=fFx7ZnyE474

 

U Istorijskom arhivu otvorena je izložba  povodom 20 godina od NATO agresije  na našu zemlju, čiji su autori Zoran Jovanović Mačak i Živojin Milanović. U okviru izložbe  publika će biti u prilici da pogleda i dokumentarne filmove o događajima iz 1999. godine kao i delove, do sada neobjavljenog materijala stranih autora.

U vreme NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, Zoran Jovanović Mačak bio je foto-reporter Asošijeted presa i Rojtersa, tako da su njegove fotografije bile objavljene u inostranstvu i obišle su svet. Jovanović kaže da je u to vreme bilo opasno snimati, a on je odlučio da 25 fotografija pokloni Istorijskom arhivu.

Živojin Milanović je nekadašnji radnik Rafinerije nafte Pančevo, koji  je bio u prilici da u vreme NATO agresije zabeležil sva stradanja ove fabrike.

Publika će moći  do 2. aprila da pogleda i dokumentarne filmove koji su prikazani na Filmskoj smotri dokumentarnih filmova o NATO agresiji – “Da se nikad ne zaboravi”.

Related posts

VUČIĆ U HIT TVITU: Za godinu i po dana preteći ćemo Hrvatsku po BDP-u, a za 6 godina i po platama! Sve ostale zemlje regiona ODAVNO SU IZA NAS

Nikoleta Dragaš

Tomislav Momirović:”Obilaznica oko Beograda biće završena za godinu dana”

Katarina Popović

“Železničar” trijumfom otvorio sezonu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija