27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Dučićevih 30 godina diplomatije

U organizaciji Udruženja Trebinjaca „Jovan Dučić“ iz Beograda i Arhiva Jugoslavije, uz prisustvo velikog broja građana Pančeva, u galeriji Gradske biblioteke Pančeva otvorena je izložba.

Izložba „Jovan Dučić u diplomatiji“ obuhvata 150 izabranih fotografija i dokumenata iz Arhiva Jugoslavije, iz perioda rada velikog pesnika kao diplomate, u osam evropskih i jednom afričkom gradu. Dučićevih 30 godina provedenih u diplomatiji postali su deo te istorije međunarodog političkog i diplomatskog života. U programu otvaranja izložbe prisutnima su se obratili direktor biblioteke Dejan Bosnić, predsednik Udruženja Trebinjaca „Jovan Dučić“ u Beogradu Žarko Ratković, autor izložbe Miladin Milošević i pesnik Božidra Glogovac.

Brojni građani Pančeva, među kojima je bilo i Hercegovaca koji tamo žive, iskazali su svoje zadovoljstvo što imaju priliku i mogućnost da bolje upoznaju život i rad ovog istaknutog Trebinjca. Izložba u Pančevu je 23. postavka po redu širom Srbije i Republike Srpske.

Žarko Ratković, u okviru predstojećeg Svetskog dana knjige i autorskih prava, poklonio je u ime Udruženja, Gradskoj biblioteci Pančeva nekoliko knjiga.

Related posts

Danas se obeležava Svetski dan radija

Nikola Toadjer

NEZVANIČNO: Izbori na svim nivoima u Srbiji krajem marta ili početkom aprila 2022. godine

Zorana Stekovic

Preminula glumica Neda Arnerić (67)

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija