2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

72. specijalna brigada: Razaranje i ubijanje nećemo zaboraviti

U Domu Vojske održana je svečana akademija 72. specijalne brigade povodom obeležavanja dvadeset godina od početka NATO agresije na SR Jugoslaviju. Otvorena je i izložba fotografija nastalih za vreme 78 dana bombardovanja 1999. godine.

Od 24. marta 1999. godine i prvih sirena koje označavaju vazdušnu opasnost prošlo je tačno 20 godina. Tim povodom otvorena je izložba fotografija autora Milana Čulića i koautora Dejana Zdravkovića. Izložene slike svedoče o vremenu kada je jedna evropska zemlja, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN razarana na pragu 21. veka. U Domu vojske održana je i svečana akedemija 72. Specija lne brigade Vojske Srbije, kojom je obeležena dvadesetogodišnjica početka agresije. Pukovnik u penziji Miodrag Kapor kaže da Udruženje prijatelja 72. Specijalne brigade za glavni cilj ima negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije.

Pukovnik Kapor ističe da treba oprostiti, ali ne zaboraviti nikad.

U muzičko scenskom programu učestvovalo je Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo, učenici muzičke škole „Jovan Bandur“, baletske škole „Dimitrije Parlić“ i KUD „Neolit“.

Related posts

Brnabić: Kineski eksperti najdragoceniji resurs protiv korone

Jasmina Petkovic

Obeležena nedelja dojenja

Bojana Kecic

VUČIĆ: Sada vidim da Jeremiću nije problem da hvali Kurtija koji je pre nekoliko dana Olivera Ivanovića nazvao zločincem!

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija