20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kovin Najvažnije Vesti

Ministar Đorđević u Pančevu i Kovinu

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević posetio je Kovin i Pančevo. Reč je o obilasku centara za socijalni rad opština i gradova u okviru redovne posete kako bi bilo predočeno koje su potrebe lokalnih samouprava, kao i problemi sa kojima se suočavaju.

U gradu Pančevu Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sastao se najpre sa gradonačelnikom Pančeva, sa kojim je razgovarao o planovima i investicijama koje će biti realizovane u skorijoj budućnosti. Osim toga, ministar je posetio i Klub za stara i odrasla lica, kao i Dom za lica s oštećenim vidom.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov istakao je da se za socijalnu zaštitu i finansijsku pomoć porodicama sa decom izdvaja oko 12 odsto budžeta, odnosno 500 miliona dinara.

Prilikom obilaska Kovina ministar Zoran Đorđević pohvalio je čelnike Opštine i upravu Centra za socijalni rad. Kazao je da su oni primer dobre prakse, ali da uvek ima prostora za unapređenje i poboljšanje rada i uslova. Za početak Ministarstvo će se potruditi da im obezbedi najneophodnije za funkcionisanje.

Predsednica Opštine Kovin Sanja Petrović istakla je da su od prošle godine ovaj deo Južnog Banata posetili predsednik Srbije, premijerka, ministar za sport i omladinu, a sada i ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja. Mnistar Đorđević  najpre je posetio Opštinu i tamo je predočeno kolika su izdvajanja za sektor socijalne zaštite, kao i ono što je im je neophodno za bolje funkcionisanje.

Marija Šačipurović, direktorka Centra za socijalni rad, zahvalila je ministru Đorđeviću na onome što Ministrastvo čini za socijalnu zaštitu u Kovinu. Dogradnjom Dnevnog boravka stiču se uslovi za licenciranje ove usluge, ali je direktorka napomenula i šta ih to još očekuje u nastupajućem periodu.

Ispred Dnevnog boravka u Kovinu, kao i Kluba za stara i odrasla lica u Pančevu ministra je dočekao veliki broj građana. Sledeće nedelje u ministar Zoran Đorđević posetiće Sentu i Suboticu.

 

Related posts

Vršački pesnici VAU “ARS” na pesničkim susretima “Orfej na Dunavu”

Nikoleta Dragaš

Predavanje o bezbednom korišćenju interneta u Domu omladine

Jasmina Petkovic

FK Železničar u vanrednim okolnostima

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija