17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić sa Turčakom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, u razgovoru sa zamenikom predsednika saveta Ruske Federacije Andrejem Turčakom, uputio pozdrave predsedniku Vladimiru Putinu i istakao opredeljenje za dalji razvoj srpsko-ruskih političkih odnosa i ekonomske saradnje, a na temelju strateškog partnerstva.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na doslednoj i aktivnoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije po pitanju Kosova i Metohije, kao i drugim državnim i nacionalnim interesima naše zemlje.

On je istakao da je i Savet Federacije potvrdio ovu podršku 13. marta usvajanjem „Saopštenja povodom 20.godišnjice NATO operacije protiv Savezne Republike Jugoslavije“, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Zamenik predsednika Saveta Federacije Turčak je naglasio da će Rusija uvek biti na strani Srbije, što dokazuje i Saopštenje usvojeno u Savetu Federacije.

Dvojica sagovornika su konstatovali da je poseta predsednika Vladimira Putina u januaru ove godine bila jedan od najznačajnijih događaja za odnose Srbije i Rusije, potvrdivši postojeće međusobno poštovanje i razumevanje, kao i tradicionalne bratske i prijateljske srpsko-ruske veze.

Oni su istakli značaj tada dogovorenih projekata sa ciljem unapređenja ekonomske saradnje, posebno u oblasti energetike i železničke infrastrukture, kao i u drugim oblastima od obostranog interesa.

Related posts

Sahranjeni piloti Zvonko Vasiljević i Dejan Krsnik

Nikoleta Dragaš

“Analgesis” novi partner OK “Crvena Zvezda”

Ivana Bogdanovski

Zvezda ubedljiva protiv Cibone

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija