28. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

’’JA PLIVAM, A TI!’’ 

I ove godine kao I poslednjih  40 godina JKP “Mladost” biće domaćin projekta “JA PLIVAM, A TI” . Kao i do sada i ove školske godine u septembru je počela priprema za obuku neplivača. Priprema se sastoji, od prikupljanja prijava i usklađivanja školskih obaveza i slobodnih termina. Obuka  se  realizuje u 5 mesečnih ciklusa / oktobar, novembar, mart, april,  maj / sa po 20 časova (radnih dana).U ovu akciji je uključeno svih  19 osnovnih škola ( 10 gradskih  i  9 seoskih )  sa ukupno  1.146 učenika

Obuka  neplivača počela je davne 1978 godine u plastičnom bazenu koji se nalazio ispod tribina u Hali sportova na Strelištu. Otvaranjem zatvorenog bazena uslovi za obuku su se znatno poboljšali. Ovom promenom stekli su se uslovi da se uključe sve škole sa teritorije opštine Pančevo. Od tada, obuke neplivača ulazi u sastavni deo Nastavnog plana i programa u školama.

Obuka se odvija prvenstveno zahvaljujući Gradskoj upravi Pančevo, koja finasira program, JKP ”Mladost” koji obezbeđuje  korišćenje bazena, Sportski savez Pančevo koji kordinira projektom  i ATP Pančevo koji obavlja prevoz dece, od škole do bazena i nazad.

Završnog dana svakog ciklusa obuke, organizuje se polaganje. Ono podrazumeva, samostalno preplivavanje bazena.Mališane tada bodre drugari, roditelji i instruktori. Nakon položenog završnog ispita, svako dete dobija diplomu i bedž, kao dokaz uspešno savladane obuke. Deca koja imaju afiniteta i želje, nastavljaju sa plivanjem u nekom od klubova vodenih sportova.

 

 

 

 

 

Related posts

Novi udar na Vučića i heroje Srbije: Petrović i Zelenović zarad vlasti ne mare za građane i dobrobit države

Jasmina Petkovic

U Kovinu uhapšen otac osumnjičen da je silovao ćerke

Nikoleta Dragaš

Nova humanitarna akcija “Srpske Sparte”

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija