19. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika

Inostrani mediji: Vučić za odbranu zakona i reda u zemlji

Američka agencija AP izvestila je da se predsednik Srbije založio za odbranu zakona i reda u zemlji dan nakon što su pristalice opozicije upale u nacionalnu televiziju, protestujući protiv onoga što oni tvrde da je autokratska vlast.

Navodi se da se, dok je Vučić držao  konferenciju za medije u zgradi Predsedništva u centru Beograda, stotine pristalica opozicije okupilo ispred, zahtevajući njegovu ostavku.

AP navodi da je bilo izveštaja o čarkama sa policijom.

Navodi se da je tokom obraćanja, prenošenog na televiziji, Vučić u više navrata opozicione lidere okarakterisao „fašistima, huliganima i lopovima“.

AP navodi da su pripadnici policijskih jedinica za razbijanje demonstracija sinoć uklonili stotine ljudi, uključući opozicione lidere, koji su upali u sedište Radio-televizije Srbije kako bi osudili njeno izveštavanje koje smatraju veoma pristrasnim.

Navodi se da je ovo prvi veliki incident nakon meseci mirnih protesta protiv Vučića, na kojim je tražena njegova ostavka, pošteni izbori i slobodni mediji.

Blumberg: Vučić upozorio da nasilje neće biti tolerisano

Američke agencija Blumberg izvestila je da se srpski predsednik Aleksandar Vučić sauočio sa besnim demonstrantima u Beogradu, upozorivši da nasilje neće biti tolerisano.

Agencija navodi da je Vučić na konferenciji za medije u Predsedništvu, nakon što je policija sinoć upućena da povrati javni red i mir pošto što su demonstranti ušli u zgradu Radio-televizije Srbije, zahtevajući nepristrasno izveštavanje javnog servisa.

Agencija navodi da su protesti održavani svakog vikenda od početka decembra, tražeći slobodu medija, bolju vladavinu prava i slobodne i pravedne izbore.

Blumberg ocenjuje da je nezadovoljstvo javnosti u porastu na Zapadnom Balkanu, gde demonstranti vrše pritisak na vlasti u Crnoj Gori i Albaniji zbog korupcije i pozivaju tamošnje lidere da se sklone s vlasti.

Related posts

Čestitke ministru Vulinu

Branislava Grčić

Martinović nastavlja štrajk glađu ispred Skupštine Srbije

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić: Dok je moje reči, na Zvečanu će biti srpska zastava

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija