9. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika

PROUNS osudio pritisak na radnike RTV Kraljevo

​Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) najoštrije osuđuje incident na sinoćnjem protestu u Kraljevu kada je našim kolegama pokušano da se uskrati Ustavom zagarantovano pravo na rad, izvrši pritisak na uređivačku politiku i nasilno ukine pravo na slobodu mišljenja i izražavanja.

​Ne osporavamo ničije pravo da bude nezadovoljan uređivačkom politikom bilo kog medija i da to nezadovoljstvo iskazuje ne gledanjem, ne slušanjem, ne čitanjem, ili na bilo koji drugi demokratski način ali se najoštrije suprostavljamo načinu na koji je to sinoć urađeno u Kraljevu: blokiranjem stepeništa i ulaza u zgradu «Radio televizije Kraljevo i Ibarskih novosti» čime su zaposleni onemogućeni da dođu do svojih radnih mesta.

​PROUNS ne dovodi u pitanje protest kao oblik izražavanja stavova građana, ali upozorava da je nasilno ponašanje i osporavanje prava na rad, oblik neprihvatljivog političkog pritiska.
​Ako je to demokratija i sloboda medija koja nam se nudi i koju proklamuju neka medijska udruženja onda odlučno kažemo: „Neka, hvala“. Mi iz PROUNS-a u takvim lakrdijama nećemo da učestvujemo.

Related posts

Ministar Vulin otvorio novi objekat u “Prvoj iskri” u Bariču

Branislava Grčić

SNS : Đilasovi, Obradovićevi i Jeremićevi batinaši isprebijali odbornika SNS u Knjaževcu!

Mica Milakov

Predsednik Vučić u Drvaru: Nastavićemo da pomažemo!

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija