1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika

Predsednik Vučić : Uveren sam da ću uskoro moći da kažem ko je ubio Olivera Ivanovića

Vučić je, u izjavi novinarima u Rogljevu, gde je boravio tokom obilaska Borskog okruga u okviru kampanje “Budućnost Srbije”, na pitanje da prokomentariše najnovije optužbe iz Prištije da je izvršilac tog ubistva Milan Radoičić, a nalogodavac on lično, rekao da u Prištini postoji nervoza:

– Moj odgovor Ðilasu, Jeremiću, Radi Trajković, Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju i Kadriju Veseljiju i drugima je da ne može da se sakrije i da može da bude kasnije nego što očekujemo, ali da naša istraga, veoma sporo, ali napreduje. Neki su upoznati sa našom istragom i zato je panika sve veća. Očigledno da im neko dojavljuje naš napredak.

Preneo je da postoje određene sumnje, da se traže određene potvrde i da ne može da kaže kada će biti izneti rezultati, jer bi to onda značilo već sve ima u rukama i da bira trenutak kada da to saopšti.

– Imamo mnoga saznjanja, na žalost dobijenih na čudan način, posrednim putem – dodao je Vučić, napomenuvši da u Prištini nikome ništa ne veruje, ali da je tamošnji tužilac pokazao neku vrstu profesionalnosti u odnosu na one koji su nekim tvrdnjama mislili da ga uplaše.

Tužilac u Prištini je, naime, rekao da nema dokaza za takve tvrdnje za podizanje optužnice protiv Radoičića.

Vučić kaže da je ćutao do sada i pustio nervozne ljude da se istrčavaju.

– Samo neka nastave. Znaju oni ko nije počinio, ako ne znaju do kraja ko je učestvovao u tome. Već ranije sam slušao takve priče, i ne mogu da kažem koliko mi je to bilo užasno šta se dogodilo, posebno imajući u vidu da sam bio bliži sa Oliverom, nego oni koji ga danas brane, a to mogu da potvrde neki od članova njegove porodice – kaže on.

Ukazuje da u svemu tome postoji širi plan:

– Pogledajte, to su iste optužbe koje sam morao da slušam i od pojedinih političara u Srbiji, kada su u jednom danu krenuli da pričaju, kako to tvrde indirektno, da ne bi mogli da podnese tužba, ali jasno kažu narodu da iza toga stoji Vučić.

– Sram vas bilo, lažovi jadni – poručio im je Vučić i dodao da bi svakog ubicu smestio iza rešetaka da nikada ne izađe, ali da neki polaze od sebe jer znaju za šta su sposobni.

Rekao je i da je spreman uvek da izađe pred svaki istražni organ Srbije odgovori na sva pitanja.

– Mislim da je to bio početak pokušaja rušenja nezavisne Srbije, to jezivo ubistvo, jer je trebalo posle toga da izgubimo izbore u Beogradu koji su održani 40 dana kasnije. Da smo izgubili to bi značilo naš kraj, da Kosovo dobije punu nezavisnost u sadašnjim granicama jer je Vučić pokazao da je suviše tvrd. Oni me doživljavaju kao najvećeg neprijatelja nezavisnosti Kosova, a ja njih kao ljude sa kojima sa primoran da razgovaram – dodao je on.

Naglasio je da je na neki način ponosan na to, kao i na ulogu svog tima koji se bori za opstanak Srba, za nezavisnost naše zemlje, ističući da će ta borba biti nastavljena.

Na pitanje novinara da li je ubistvo Ivanovića politički motivisano u smislu propagande protiv predsednika Srbije, Vučić je rekao da nije siguran da je reč o tome da je neko to uradio samo zbog propagande.

– Postoje tu dva moguća razloga, ali neću još da govorim dok naši nadležni organi ne budu imali sigurne dokaze, a ne samo ono što mi smatramo da se dogodilo. Tako da sam ja strpljiv i trpeljiv, kada izađem i kažem da znam da neko lice nije u nečemu učestvovalo onda vam to sa sigurnošću tvrdim da neko lice u nečemu nije učestvovalo,a ne zato što mi se sviđa ili ne sviđa.

Vučić je dodao da je i sam mislio u nekom trenutku – “pa moguće je da je to tako.”

– Kada izađem sa tim stavom onda znajte da je to tako, a sve drugo mi pokazuje nečiju ogromnu nervozu, histeriju i probleme sa kojima se oni suočavaju. Izgleda da je naša istraga na dobrom tragu i na dobrom putu – naglasio je Vučić.

Vučić je kazao da je na početku bilo teško da trpi i sluša optužbe na svoj račun, dodajući da su one bile na naslovnim stranama novina i televizija u celom regionu.

– Ali, to je cena slobodarske Srbije. Neki žele da Srbija bude toliko mala, slaba i unižena, jedino bi je takvu voleli. Ne dozvoljavam da Srbija bude ni mala, ni slaba, da je neko unižava. Nikada to neću dozvoliti. Razumem njihovu mržnju protiv mene, ali to njih razara i razjeda – kazao je Vučić.

izvor:informer.rs

Related posts

Skupština Srbije u utorak!

Katarina Popović

Vučić: Molim Srbe na KiM za strpljivost

Mica Milakov

Vulin: Država odlučna u nameri da se obračuna sa mafijom

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija