26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika

Nova reakcija i “Prouns”: Ko je sledeći ?

Sinoć Televizija Kraljevo, večeras Javni servis RTS. Ko je sledeći na meti bahatog ponašanja neodgovornih pojedinaca?
Pozivamo sva medijska udruženja, uključujući i ona okupljena oko medijske koalicije, da zajednički, jedinstveno stanemo u odbranu profesije, samostalnosti uređivačke politike, pravo na drugačije mišljenje i slobodu medija za koju se deklarativno zalažu kad god su “ugrožena prava” njihovih medija i njihovih novinara.
Pozivamo sve državne organe da u skladu sa zakonskim ovlašćenjima energično stanu u zaštitu zaposlenih i imovine medija koji su brutalno napadnuti od strane neodgovornih pojedinaca koji na ovako bezobziran način zloupotrebljavaju pravo da protestima izraze svoje nezadovoljstvo, koje im ne osporavamo.

Poručujemo političkim liderima da svoje stavove prezentuju i brane u okviru parlamentarnih institucija kao legitimno izabrani predstavnici naroda da svoj legimitet i licitiranu brojku od 5 miliona potvrde na izborima, a nas ostave na miru da radimo svoj posao u skladu sa medijskim zakonima, najbolje što umemo, u skladu sa našim uređivačkim politikama i osnovnim načelima profesionalnog novinarstva.
Kao što o vama konačnu reč daju građani na izborima takođe i sud o nama donose svakodnevnim praćenjem ili ne praćenjem naših programa jer naš posao radimo isključivo zbog njih, a ne zbog vas.

Related posts

Predsednik Vučić se sastao sa ambasadorom Bocan-Harčenkom

Zorana Stekovic

Ministar Vulin: Titula akademika ne može da napravi čoveka od bednika kakav je Teodorović

Nikoleta Dragaš

Ministar policije Vulin: Delovi MUP bili spremni da menjaju dokaze u slučaju Jovanjica da bi se naudilo porodici Vučić

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija