3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

(UŽIVO)“BUDUĆNOST SRBIJE”: Predsednik Vučić na mitingu u Boru

Predsednik Aleksandar Vučić danas je u poseti Borskom okrugu u okviru kampanje Budućnost Srbije

Dame i gospodo, došao sam da vam kažem nekoliko stvari. Bio sam u Boru 11 ili 12 puta. Kinezi su bili u čudu kada su videli koliko problema imaju u RTB-u. Uspeli smo da pronađemo rešenje zahvaljujući vrednim ljudima. Da nismo toliko tražili rešenje, za nekoliko godina mogli bismo da zatvorimo radnju – počeo je obraćanje Aleksandar Vučić.

On je dodao da će kineska kompanija za nekoliko godina šestostruko povećati proizvodnju bakra u ovom kraju.

– Za nekoliko godina šestostruko će biti povećana proizvodnja. To znači sigurnost i redovne plate za zaposlene.

Predsednik je dodao da će se raditi na izgradnji puteva.

Radićemo puteve, pošto investitori neće da dolaze bez dobre infrastrukture i puteva. Kada uradimo put Bora – Majdanpek, rešićemo veliki deo posla oko regionalnih puteva. Danas imamo novca da to uradimo. Koštalo nas je bankrotstvo onih koji su vladali. 

Mi smo izgubili veliki broj fabrika za vreme njihove vlasti. Bilo je pitanje trenutka kada će zemlja da nam propadne. Znate li zašto se oni danas bore za vlast? Zato što ste vi izuvkli zemlju iz krize i zato što ima novca, pošto trošimo onoliko koliko imamo i ne krademo i ne otimamo kao oni, ne mogu više ni ime da im spominjem – rekao je predsednik.

– Ono što me brine mi u ovom okrugu imamo 114.000 ljudi koji živi. Mi nemamo budućnost ako to ne promenimo. Izvinite što vam to govorim, ali znam da neće biti ni Bora, Majdanpeka ni Kladova, ako nema dece. Rešili smo RTB Bor posle 30 godina neizvesnosti. Dovešćemo još jednu fabriku. Nama je priraštaj najniži tamo gde je narod najbogatiji. Nije do novca, moramo tu nešto da promenimo.

– Plate ćemo da povećavamo, a i penzije ćemo ove godine značajno da povećamo.

Related posts

BASARIĆ KAO KARLO PONCI ! Dobrosavljev : Oteo je zemlju mom dedi. Baka mi je izgubila moć govora, deda umro vucarajući se po pančevačkom sudu!

Mica Milakov

Afrička kuga svinja nije zabeležena u Južnom Banatu

Ivana Bogdanovski

Predsednik Vučić u Banjaluci obilazi Univerzitetski klinički centar gde je uručio donaciju Srbije u vrednosti od skoro 750.000 evra

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija