2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Vučić: Obrazložili smo koliko je situacija teška

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo patrijarhu Irineju šta sadrži paltfoma Prištine i obrazložio koliko to opasnosti nosi i koliko je teška situacija u kojoj se Srbija nalazi.

„Zahavalan sam patrijarhu i članovima Sinoda SPC, koji su imali volje da me saslušaju. Mi smo doneli patrijarhu i ostalima tekst paltforme koju su kosovski Albanci usvojili za potrebe prekida dijaloga sa Beogardom i upoznali ih sa svim akcijama i šta su činili – od nesprovođenja Briselskog sporazuma, preko taksi, do paltforme koja je u stvari pokazatelj koliko neki ljudi žele izazivanje krize i izazivanje problema, a ne rešavanje problema“, reka je Vučić.

Mi smo tačku po tačku, pricip po princip obrazložili i rekli koliko to opasnosti nosi i koliko je teška situacija u kojoj se Srbija nalazi.

Patrijarh: Bitno da država i crkva imaju isto mišljenje

Patrijarh Spske pravoslavne crkve Irinej rekao je danas, nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da je bitno da država i crkva imaju isto mišljenje o problemu i isto mišljenje o tome kako da reaguju na problem, u situacijama kakva je sada oko Kosova i Metohije.

„Imali smo susret sa predsednikom Srbije i članovima vlade, kako bi porazgovarali o stanju kod nas, posebno na KiM, koje na žalost iz dana u dan postaj sve teže i komplikovanije“, rekao je patrijarh novinarima posle sastanka koji je inicirao predsednik Vučić nakon što je Priština donela platformu.

„Na tu temu smo razgovarali kako će se stvari razvijati ubuduće. Bitno je da imamo isto mišljenje o tim problemima i načinu kako da mi reagujemo u tim prilikama“, objasnio je dalje.

Poglavar srpske crkve rekao je novinarima, da je razgovarano o stanju u zemlji, posebno na Kosovu i Metohiji, gde iz dana u dan postaje, kako kaže, situacija sve teža.

Naglasio je da su ovakvi sastanci veoma važni i potrebni:

„Smatram da su ovakvi sastanci u našim prilikama veoma potrebni i neophodno je da budu češći kako se problemi javljaju da budemo upoznati kako bi našli najbolje rešenje i stav crkve o tim problemima“, rekao je patrijarh SPC.

Bitno je, dodao je, da zajedno država i crkva traže najbolje rešenje i stav.

Današnjem sastanku U Patrijaršiji prisustvovali su i premijerka Ana Barnabić i prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić.

 

Related posts

Stefanović:Siguran sam da je svaka Vučićeva odluka motivisana onim što je najbolje za Srbiju

Mica Milakov

Nova godina u Pančevu uz tamburaše i vatromet

Nikoleta Dragaš

Vučić i Čepurin o događajima na Kosovu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija