7. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Smanjuje se broj obolelih od gripa

Preko 60 pregleda u ambulanti Hitne pomoći bilo je u toku noći. Najteže je bilo pacijentima sa visokim krvnim prtiskom , čije vrednosti su bile visoke i pored uzimanje terapije.Ono što je dobra vest da se polako smanjuje broj pacijenta sa obolenjem sličnom gripu i prehladama.

“Sinoć smo imali 61 intervenciju ako tu uključimo i transporte dolazimo do nekih vrednosti 70 u toku noći. Kažu kolege hipertenzija, opet ta priča o temperaturnim razlikama odnosno prolećne temperature kad mu nije vreme.Dolazi do skoka krvnog pritiska koje hronični bolesnici nisu mogli da regulišu svojom terapijom.Jednog dana imali smo dosta šlogova” izjavio je dr Manasijević.

Nagle promene vremena ne prijaju ni mlađim osoboma koji nemaju hronične bolesti napominje doktor Mansijević

“Meterološke smetnje koje se javljaju kod zdravih osoba, ne znam da li ste primetili da bez obzira na povećanu sunčanu svetlost i koja pozitivno deluje pozitivno na ljude , nismo se osećali baš najbolje.Naš bioritam i naš organizam još nije ušao u proleće . Lagana ishrana, čak preporučujemo tuširanje mlakom vodom, odmor .Neka vrsta opuštanja , ništa se tu posebno ne može uraditi, to su sistemtske stvari i dok se vreme ne stabilizuje” ocenio je dr Zoran Manasijević.

Jedino nam preostaje da sačekamo stabilizaciju  vremena ,ukloliko osetimo neke neuobičajene simptome, koji ne izgledaju samo kao umor da potražimo pomoć svog izabranog lekara.

Related posts

Danas se obeležava Međunarodni dan slepih

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić: Lekari su heroji našeg doba

Branislava Grčić

Gradonačelnik ugostio nagrađene učenike

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija