15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

(FOTO)Predsednik Vučić pred 5000 građana Smederevske Palanke: “Nećemo našoj deci da ostavimo dugove, hoćemo da imaju budućnost”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da ga brine šta bi kosovski Albanci mogli da preduzmu, ali je poručio da država neće dozvoliti napade na srpski narod, niti unižavanje Srbije.

– Ono što me brine, to je ono što Albanci rade na KiM i moj strah je od njihove neodgovnosti i nekontrolisanih postupaka kojima bi mogli svakojaka čuda da urade – rekao je Vučić obraćajući se građanima u Smederevskoj Palanci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi ćemo da se borimo da čuvamo mir, poručio je Vučić.

– Ali, ono što je sasvim sigurno i što moraju da znaju i oni, ali i neki drugi koji im pomažu, to je da nikome necemo dozvoliti da napada srpski narod, ni da unižava Srbiju. Niti da pokušava na bilo koji način da uruši njene nacionane i državne interese – istakao je predsednik.

Za to će Srbija uvek imati snage, poručio je Vučić.

Vučić je na Trgu u ovom gradu dočekan ovacijama, aplauzima i brojnim izlivima podrške. 

Govoreći o teškoj situaciji u kojoj su Smederevsku Palanku ostavile prethodne vlasti, Vučić se osvrnuo na budućnost koja će doći sa novim investicijama:

– Vidim mnogo dečice, njima nećemo da ostavimo dugove. Hoćemo da dečica imaju budućnost. Smederevskoj Palanci nedostaje jedna velika fabrika. Pre dva dana sam uputio molbu potpredsedniku ruske vlade gospodinu Borisovu da određene ruske kompanije da uđu sa srpskom državom da pravimo vagone. Treba nam ruski partner. Za dve nedelje ću imati razgovore s Uralvagon zavodom. Spremni smo da podignemo iz pepela Smederevsku Palanku. To neće biti lako i jednostavno, ali ovo nam je poslednja nada i šansa da vratimo veliku industriju u Palanku, a ljudima nadu za opstanak i život na svojim ognjištima.

Rekonstrukcija puta Smederevska Palanka-Velika Plana

Najavio je i da će do kraja avgusta biti završena rekonstrukcija puta dužine od 13,5 kilometara od Velike Plane do Smederevske Palanke.

Kaže da je dobio molbe građana Velike Plane i Smederevske Palanke za izgradnju direktnog skretanja sa auto-puta za Smederevsku Palanku.

„Ne smem stoprocentno da obećam, ali dao sam nalog da se analizira da li to utiče na bezbednost saobgraćaja, i ako je nema – uložićemo tri ili četiri miliona evra, koliko je potrebno za to skretanje, jer bi to omogućilo dovođenje investitora u Palanku“, naglasio je predsednik.

Poručio je građanima da će videti povećanje plata i penzija ove godine u značajnoj meri, ali je dodao da se za dalji boljitak moramo boriti i raditi još snažnije, jer konkurencija u Evropi postaje sve snažnija, svi su naučili kako da privlače investitore, pa moramo da budemo bolji od njih.

Ukazao je i da je još 1991. bilo u Velikoj Plani više rođenih nego umrlih, a danas je tri puta veći broj umrlih.

„To treba da zabrine sve. Za koga radimo ako ne za one koji dolaze posle nas? Moramo da imamo decu. Nećemo imati Srbiju ako se taj trend nastavi“, upozorio je Vučić.

Naglašava da je to važniji i veći problem od svega drugog, jer kada imate natalitet imaćete i jaču ekonomiju, a investitori dolaze tamo gde postoji mlada radna snaga.

 

 

Related posts

Vučić na putu za Pariz: Uprkos kriminalnim i nasilničkim napadima uspećemo da sačuvamo mir i stabilnost!

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić sa Sluckim: Prijateljski odnosi dokazuju se u izazovima

Zorana Stekovic

Reagovanja na objave Trifunovića

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija