5. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo Vesti

Opovo : Ravnanje atarskih puteva u Sakulama

Nešto više od tridesetak poljoprivrednika danas se okupilo u Sakulama kako bi sproveli akciju ravnanja atarskih puteva (lenija) pred početak prolećne sezone poljskih radova. Podeljeni u nekoliko grupa Sakuljani su sa svojim traktorima i mehanizacijom izašli na nekoliko atarskih lokacija.

Jedan od organizatora akcije Srba Stanojev zahvalio se svima koji su danas došli da učestvuju u akciji, kao i lokalnoj samoupravi na podršci.

„Ravnanje atarskih puteva je veoma bitno za nas poljoprivrednike jer imamo puno posla u polju. Ravnamo sve puteve u ataru kojih ima oko 50 hektara, a nas 30 – 35 podelili smo se u šest grupa sa zadatkom da te puteve dovedemo u funkcionalno stanje. Od lokalne samouprave smo dobili gorivo i obezbeđen je zajednički ručak, a zahvalio bih se i svima koji su danas došli sa svojom mehanizacijom i izdvojili vreme“, rekao je Stanojev.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić i direktor JP „Mladost“ Opovo Dragan Živković obišli su današnju akciju, a predsednik opštine je najavio nastavak ovakvih aktivnosti i već za sutra sastanak sa poljoprivrednicima iz Barande kako bi se ista akcija uz podršku lokalne samouprave organizovala u njihovom ataru.

„Uloga lokalne samouprave jeste obezbeđenje sredstava koja su neophodna za realizaciju ovakvih akcija. Mi smo obezbedili 1500 litara dizela, organizovaćemo ručak za sve ove ljude koji su se danas volonterski odazvali, a epilog cele priče biće uređenje i priprema atarskih puteva za prolećne radove. Sutra imam sastanak sa poljoprivrednicima iz Barande gde ćemo zajednički pokušati da se dogovorimo da organizujemo istu ovakvu akciju i u Barandi, tako da je ovo ujedno poruka i za Opovčane i Sefkerince“, poručio je predsednik opštine.

Pored ove podrške, Tasić je istakao da će komunalno preduzeće po zahtevu poljoprivrednika obezbediti još 500 metara kamenog agregata, koji će biti neophodan za nasipanje i revitalizaciju onih depresija koje su najkritičnije u sakulskom ataru što će biti urađeno u narednih desetak dana.

Učesnici akcije su zadovoljni pruženom podrškom od strane lokalne samouprave i ističu praksu dobre saradnje u poslednjih nekoliko godina.

Nenad Martinov ističe da su uvek dobijali gorivo za akcije ravnanja puteva i da im to puno znači jer je prošle godine bilo kišovito što je izazvalo oštećenje puteva zbog čega se „lome“ mašine i sporije ide u polje. I Goran Martinov ističe štetu koja se nanosi mehanizaciji na lošim putevima ali i odziv Sakuljana u ovakvim akcijama i spremnost lokalne samouprave da ih podrže.

Već za nekoliko dana ravnanje atarskih puteva se očekuje i u baranđanskom ataru, a poziv je od strane lokalne samouprave upućen i poljoprivrednicima u Opovu i Sefkerinu.

Related posts

Pokrajinska vlada osvetljena zastavama Kine, Norveške, Italije i regije Lombardije

Nikoleta Dragaš

Pančevo u Šarenici

Mica Milakov

Vučić čestitao Orbanu na pobedi na izborima za EP

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija