25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Obeležen Svetski dan energetske efikasnosti

 

U Gradskoj upravi obeležen je Svetski dan energetske efikasnosti  prezentacijom Energetskog menedžmenta grada Pančeva i otvaranjem izložbe  radova učenika pančevačkih škola na ovu temu.

Grad Pančevo je  prošle godine u februaru potpisao Memorandum  o saradnji između programa Ujedinjenih nacija za razvoj, sa ciljem da se unapredi sistem energetskog menadžementa  u našem gradu, a sprovodi se kroz projekte energetske efikasnosti u saradnji sa Ministarstvom  rudarstva i energetike, rekao je na prezentaciji Energetskog menedžmenta grada Pančeva, gradonačlnik Saša Pavlov. On je istakao da je većina aktivnosti iz ovog programa realizovano.

Posle prezentacije Energetskog menedžmenta, u holu Gradske uprave otvorena je izložba na temu „Sačuvaj energiju za lepšu planetu“  na kojoj je predstavljeno 50 najboljih radova  i čiji su autori, učenici pančevačkih škola,  bili  na otvaranju izložbe. Mogli su da saznaju da je Pančevo jedan od gradova koji  vodi računa o zaštiti životne sredine.

Učenici su dobili prigodne poklone za svoje radove, a prema rečima Zdenke Miljković, sekretara Sekretarijata za zaštitu životne sredine  najbolji rad bića na naslovnoj strani časopisa “Ekopedija”, koji izdaje ovaj Sekretarijat, a po po čemu smo jedinstveni u zemlji.

 

Related posts

Kovačica: Regresiran prevoz i besplatne torbe

Nikoleta Dragaš

GSA raspisala konkurs izdavanje u zakup neprofitnih stanova

Mica Milakov

Nenad Živković, zvani Smrad, je primer objektivne politike Srpske napredne stranke!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija