12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Obeležen Svetski dan energetske efikasnosti

 

U Gradskoj upravi obeležen je Svetski dan energetske efikasnosti  prezentacijom Energetskog menedžmenta grada Pančeva i otvaranjem izložbe  radova učenika pančevačkih škola na ovu temu.

Grad Pančevo je  prošle godine u februaru potpisao Memorandum  o saradnji između programa Ujedinjenih nacija za razvoj, sa ciljem da se unapredi sistem energetskog menadžementa  u našem gradu, a sprovodi se kroz projekte energetske efikasnosti u saradnji sa Ministarstvom  rudarstva i energetike, rekao je na prezentaciji Energetskog menedžmenta grada Pančeva, gradonačlnik Saša Pavlov. On je istakao da je većina aktivnosti iz ovog programa realizovano.

Posle prezentacije Energetskog menedžmenta, u holu Gradske uprave otvorena je izložba na temu „Sačuvaj energiju za lepšu planetu“  na kojoj je predstavljeno 50 najboljih radova  i čiji su autori, učenici pančevačkih škola,  bili  na otvaranju izložbe. Mogli su da saznaju da je Pančevo jedan od gradova koji  vodi računa o zaštiti životne sredine.

Učenici su dobili prigodne poklone za svoje radove, a prema rečima Zdenke Miljković, sekretara Sekretarijata za zaštitu životne sredine  najbolji rad bića na naslovnoj strani časopisa “Ekopedija”, koji izdaje ovaj Sekretarijat, a po po čemu smo jedinstveni u zemlji.

 

Related posts

Počeo 22. Pančevački džez festival

Jasmina Petkovic

Unapređenje oblasti komunikacija: Četiri hotspota sa besplatnom wifi mrežom i nadzor za Predškolsku ustanovu

Vanja Vićentić

Ðurić: Nemoć prištinskog pravosuđa i nastavak linča

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija