15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Društvo Južni Banat Kovin Najvažnije Politika Vesti

Ministar Udovičić u Kovinu i Beloj Crkvi: Promovisanje turizma kroz sportske aktivnosti

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u okviru programa obilaska lokalnih samouprava širom Srbije obišao je danas Kovin i Belu Crkvu. Teme razgovora sa čelnicima opština bile su obnavljanje i izgradnja sportskih objekata, kao i promovisanje turizma kroz sportske aktivnosti.

Prilikom posete Osnovne škole “Dositej Obradović” u Beloj Crkvi ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da se i ove godine nastavlja sa doniranjem rekvizita i opreme školama u Srbiji. Ove godine je cilj da se taj broj svede na 25 odsto škola u kojima će biti zanovljena oprema. To podrazumeva nove table, golove, obruče, mreže za odbojku i po 40 lopti i po 10 lopti za svaki kolektivni sport.

Predsednik Opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević je ukratko naveo o čemu su razgovarali sa ministrom Udovičićem.

Andrijano Juga, direktor Osnovne škole “Dositej Obradović” u Beloj Crkvi zahvalio je ministarstvu na donaciji i naglasio da će to itekako koristiti i učenicima, ali i onima koji koriste salu u ovoj obrazovnoj ustanovi.

U Kovinu se razgovaralo o sportskim objektima koji bi trebalo da se grade ili renoviraju. Predsednica Opštine Kovin Sanja Petrović kazala je da je poseta ministra Kovinu od izuzetnog značaja, zato što se mnogo dece, ali i odraslih u ovoj opštini bavi sportom. Tu je oko 2000 aktivnih sportista i 400 rekreativaca.

Udovičić je u Kovinu posetio OŠ “Predrag Kožić”, Fudbalski klub “Kolonija” i još jednom naglasio da je cilj da se promeni izgled fizičkih sala i da se još više motivišu nastavnici da rade sa decom i postižu dobre rezultate.

Cilj Ministarstva omladine i sporta je da se širi baza sistema školskog sportu. Udovičić je napomenuo da je to do sada bilo uspešno, i da je za četiri godine taj broj dupliran, pa je sada u sistemu 170 hiljada dece.

Related posts

Predsedniku Vučiću zdravlje važnije od kampanje, otkazao predizborne skupove

Branislava Grčić

Još jedno novo vozilo za Hitnu pomoć

Jasmina Petkovic

U Pančevu počinje sa radom Svetovalište za brak i porodicu

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija