27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Nekategorizovano Pančevo Vesti

“ŽUTI” MLADI LAVOVI: Pola miliona za mobilni internet, bančenje, stotine piva, lažne diplome…

Bivša gradonačelnica Vesna Martinović, članica DS i šetačica u Beogradu, dok se ponašala kao vlasnica Pančeva, okupila je oko sebe čuvene mlade lavove. Filipa Mitrovića, Nikolu Damnjanovića i Vladimira Apta.

Mitrović, Martinovićkin pomoćnik i prvi operativac, u januaru 2011. godine, potrošio je neverovatnih 561.868,94 dinara za internet.

Ovu ogromnu sumu platili su poreski obveznici, jer je račun izmirio Grad Pančevo, a Mitrović nije snosio nikakve sankcije. To ga nije opametilo, pa mu je i u martu račun za internet dostigao 29.654,32 dinara, iako je ugovoreni mesečni internet paket bio 2.242 dinara.

Za godinu dana, Mitrović je potrošio ukupno 626.510,17 dinara samo za internet. Čitavu aferu tada je zataškala gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović.

Drugi, Nikola Damnjanović, nekada Većnik za sport i omladinu, bio je nešto skromniji. U jednoj večeri, tvrde naši izvori, a o tome se tada samo šuškalo, jer ko bi javno progovorio “letela bi glava”, ”potpisao” je preko 100 piva u jednom restoranu u Pančevu. Naši izvori tvrde da je bilo i 300… Naravno na račun Gradske uprave. Sve je to zataškavala gradonačelnica Vesna Martinović.

Damnjanovića i Mitrovića vezuje i afera izgradnje nevidljivog Olimpijskog bazena na Kotežu 2. Prvi, Mitrović, bavio se organizacijom i finansija, a Damnjanović je bio resorni većnik za sprovođenje investicije koja nikad nije završena. I hala Bagremar ostala je u onakvom stanju u njihovom mandatu.

Za trećeg mladog lava, Vladimira Apta, velikog stručnjaka i visokog funkcionera nekadašnjeg DS, člana gradske komisije koja je sprovodila konkurse i predlagala direktore gradskih javnih i javnih komunalnih preduzeća, ispostavilo se da nema završenu srednju školu.

Prva dvojica su sebi obezbedili odstupnicu pre pada sa vlasti, Mitrović u Direkciji, Damnjanović u Zavodu za zaštitu spomenika. Apt je pokušao da se “udomi” u Vodovod.

Rukovodstvo firme primetilo je da “nešto” nije u redu sa njegovom gimnazijskom diplomom. Tražena je informacija od Gimnazije i utvrđeno je da Apt nije završio srednju školu.

Tužilaštvo je prikupljalo informacije o krivičnom delu falsifikovanje isprave. Istraga je pokrenuta kod Ane Borović, čija je šefica tada i dalje bila Gordana Monterra Čolić. Predsednik Osnovnog suda u to vreme bila je Stanka Simonović.

Rezultat istrage nije poznat.

Fantastični trojac Mitrović, Damnjanović i Apt, a bilo ih je i više u toj ekipi, napravio je renesansu za par restorana u Pančevu. Neretko im je društvo pravio i kolega zamenik gradonačelnice Mrvoš koji bez guščije džigerice i nekoliko trijumfa nije izlazio iz kafane. Hranili su se svakodnevno po kafanama, a gradska vlast je za četiri godine njihovog bahaćenja potrošila nekoliko miliona dinara.

Damnjanović je napustio zemlju. I Mitrović je godinama u SAD. Apt redovno petkom šeta po Pančevu, slobodan i nasmejan, traži bolju budućnost.

Pančevo pamti.

 

Related posts

Vučić Suaresu: Srbija će uvek biti iskren prijatelj Španije

Nikoleta Dragaš

Promene u redu vožnje javnog prevoza

Mica Milakov

Srbija i svet obeležavaju Dan primirja

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija